View Single Post
Staro 12.09.2015., 16:44   #5738
test00
Registered User

Datum registracije: Aug 2008
E ovako konačno i kod nas u Vukovar stigao vdsl iako navodno čitavo vrijeme su imali dslam-ove koji podržavaju vdsl tehnologiju ali tek sad postalo dostupno, no nebitno, sad imam i super , dobio sam onaj zte router i danas su mi pustili vdsl i traženu brzinu 50/10, za sada se čini da sve radi ok, kako brzine za up/dwn, tako i maxtv, ali tek nakon dužeg testiranja ću znati više.

Ali imam pitanje zašto tolika razlika u očitavanju s onog Thomson routera koji je pokazivao na adsl2+ da mi je Line Attenuation 5.5/6 dB što se donekle i podudara sa stvarnim činjenicama jer sam kabelom oko 350m od centrale, ali na zte-u stvari su potpuno drugačije dok je još bio adsl2 na njemu je pokazivao Line Attenuation 8/13.5 dB ,a danas kad su mi pustili vdsl stanje je ovako:

to se dok je spojeno na splitter, a kad njega maknem stanje bude ovakvo:

pitanje da li je to samo greška do zte routera ili su mogli nešt zbrljati ovi iz tht-a dok su to prebacivali ili što već su morali raditi, ako su i fizički išta radili ?

Trebam li koristiti taj splitter ili ničem ne služi ?

Još jedna stvar taj zte zuji, ne jako ali kad se priđe bliže njemu čuje se zujanje ono kao zavojnice kad zuje onaj visoki pištav zvuk, to često kod tog routera ili ne ?

Vidim dosta fec, crc grešaka, a da ni 1h ne radi router, treba li me to zabrinjavati ili ne, kažem za sada ne vidim neku nestabilnost, a brzine su dobre i maxtv radi dobro i dok max. opteretim internet skidanjem ili uploadom.

test00 je offline   Reply With Quote