Citiraj:
Autor Ag008
Parica do tebe je uzela adsl ili vdsl pa je i tebi lošije. Nego kako ti sada pokazuje speedtest, jer od ovoga u routeru on uvijek pokaže nešto manje. Reci im da ti spuste marginu na 7.5db i opet ćeš imati 50mbps. Koliko grešaka imaš u 15min?
|
Znaci s jedne i s druge kuće kabel ide na isti stup, na kojem je ormarić iz kojega ide pod zemlju, ako je netko u blizini uzeo vdsl/adsl ne bi li se to trebalo odraziti na obje parice?
Speed test pokazuje 40-42, kako kad, tj. kako varira linija na roteru
Kada sam uzeo VDSL išlo je jedva 30, i stalno je pucala veza, tehničari (Iskon i HT) su dolazili i svaki put smanjivali brzinu, a veza je uvijek pucala, da bi tek 3 ili 4 koji je došao u roku 2 min. rekao da parica nije dobro učvršćena u centrali i kad su to složili radi ko beba - dok sad nije pala brzina.
Ako se neće dalje smanjivati nije problem, samo da ne pada brzina dalje/ili opet počne pucati veza. Doduše agentica na telefonu mi je rekla da već sad imam pravo na raskid ugovora.
Vjerojatno ni kod HT-a neće biti bolje premda oni tvrde da bi 50 išlo bez najmanjeg problema. U firmi imamo HT i tamo je profil 17a i attainable speed je debelo preko 100 (vjerojatno i puno bliže centrali, prigušenje je nekih 10dB ako se dobro sjećam), zato sam pitao da li ima smisla da tražim da prebace profil na 17a.