Tema: Iskon
View Single Post
Staro 12.09.2015., 11:20   #2870
frkiZG
Registered User

Datum registracije: Mar 2015
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Parica do tebe je uzela adsl ili vdsl pa je i tebi lošije. Nego kako ti sada pokazuje speedtest, jer od ovoga u routeru on uvijek pokaže nešto manje. Reci im da ti spuste marginu na 7.5db i opet ćeš imati 50mbps. Koliko grešaka imaš u 15min?

Znaci s jedne i s druge kuće kabel ide na isti stup, na kojem je ormarić iz kojega ide pod zemlju, ako je netko u blizini uzeo vdsl/adsl ne bi li se to trebalo odraziti na obje parice?

Speed test pokazuje 40-42, kako kad, tj. kako varira linija na roteru

Kada sam uzeo VDSL išlo je jedva 30, i stalno je pucala veza, tehničari (Iskon i HT) su dolazili i svaki put smanjivali brzinu, a veza je uvijek pucala, da bi tek 3 ili 4 koji je došao u roku 2 min. rekao da parica nije dobro učvršćena u centrali i kad su to složili radi ko beba - dok sad nije pala brzina.

Ako se neće dalje smanjivati nije problem, samo da ne pada brzina dalje/ili opet počne pucati veza. Doduše agentica na telefonu mi je rekla da već sad imam pravo na raskid ugovora.
Vjerojatno ni kod HT-a neće biti bolje premda oni tvrde da bi 50 išlo bez najmanjeg problema. U firmi imamo HT i tamo je profil 17a i attainable speed je debelo preko 100 (vjerojatno i puno bliže centrali, prigušenje je nekih 10dB ako se dobro sjećam), zato sam pitao da li ima smisla da tražim da prebace profil na 17a.
frkiZG je offline   Reply With Quote