Citiraj:
Autor sodom
E sad, niti ja nemam motorizirani zoom i lense memory funkciju i to se može rješit na "seljački način" ili na "pro" način sa anamorfičnom lečom koju je Imagine spomenuo no to je posebna priča i cjeli point onog njegovor gore komentara je cijena tavke leće koja je cca ukratko duplo skuplja od Thoroughbred-ovog projektora pa to pomalo gubi smisao.
|
Nije ni 'pro' sistem bez mana.
Citiraj:
Autor sodom
Dakle masking nekog tipa u mojem slučaju ne bi došao u obzir (dnevna soba )jer bi platno bilo tensioned električno koje se spušta pred TV, i definitivno bi imao osvjetljenje preko tog okvira platna. Obzirom dat to ne bi bila dedicirana prostorija za HT ne bi niti pokušavao "umrtviti" to svijetlo nekim drugim metodama.
|
Ako su problem crne crte koje nisu dovoljno crne , možeš masking napraviti i ispred leče. Ja sam tako riješio refleksiju svjetlosti na stropu....
Citiraj:
Autor sodom
Možda je najbolje da ti Imagine to predstavi kako je on sebi rješio, koliko znam nema anamorfičnu leću a ima 21:9 platno iako možda griješim. No mislim da je on to sredio sa tretiranom prostorijom...kad neće puknut slike da se sve fino vidi, samo skriva za sebe i svoj gušt 
|
Tamo Gabre loži vatru da spali smirnoffa na lomači a ovde razapeli telefunkena zbog jednog malog prekidača.
I sad bi se ja trebao pokazat nešto s čim ni sam nisam zadovoljan? Morao bi biti lud da nešto zakačim.
Kad bolje promislim , mislim da ču od sada malo više paziti i na to što pišem. Da me nebi slučajno izletjelo to "picajzla"
Nego , s onom pričom o add-on zumu si me inspirirao da riješim problem onog ne poklapanja 16:9 i 2.39:1.
Ništa fancy...
Samo PJ sled...
Motorizirani...
Za kojeg sam na kraju zaključio da bi radije upravljao istim preko daljinca nego prekidača na zidu pa ako mi sljedeči tjedan napokon dođe remote s ibeja , možda složim jednu slikovnicu....