Ok, jedna dobra i jedna loša vijest.
Našao ruter u podrumu u kutiji od Lidl cirkulara.
Linksys WRT54GL v1.1
Dohvatio prvi 'adapter' i .... čas radi / čas neradi.
Palo mi na pamet da nije do adaptera.
Sjetio se da sam nedavno našao kraj smeča mali adapter kojeg su napustili jer je pukao kabel pa ...otvorio adapter ,
našao u škafetu odgovarajuči konektor koji ide u ruter , otkinio malo strujnog kabela od nekorištene lampe ,
uzeo malo termo bužira i jedan federič s metalnog činča , upalio lemilo i za 15 minuta eto adaptera.
Spojio na ruter ....i Linksys proradio u roku odmah.
Ušao u postavke , namjestio šifru za wifi , izašao i spojio se preko pipleta.
Sve radilo bez problema i obečao odnjeti ruter.
Obzirom da je stajao u podrumu i da u podrumu sve miriše na pancetu i stari alat bilo mi neugodno...
Palo mi na pamet da ga malo propušem kompresorom ....usput očistim prašine. Pa sam ga išao rastaviti.
Vide nisam vidio pa sam se posavjetovao s guglom ...
Rastavio ruter ...bolje rečeno , slučajno odvalio onu plastičnu kopču sastrane pa se rastavio sam od sebe.
Kad sam ga več ljepo očistio / otvorio , nikako mi iz glave nije izlazilo da se to grije jer sam guglajuči naletio da neki stavljaju ventilatore za veču stabilnost.
Pošto mi se ventilator nije činio kao dobra ideja jer je 'adapter' od samo 400mA , nekako se nametnulo riješenje proširivanja rupa na kučištu.
Tako da sam uzeo aku. bušilicu i 4mm stvrdlo i proširio cca 180 rupa.
Obzirom da je nakon toga kučište bilo malo grubo na dodir , zakosio sam tih cca 180 rupa s jedne strane ...a onda sam tih cca 180 rupa zakosio s druge strane.
Nakon toga onda mi je palo na pamet da nema koristi bez da modificiram i poklopac da dobijem optimalni protok zraka.
Tako da sam opet proširio cca 200 rupa , a kako je bilo grubo na dodir , zakosio sam rupe prvo s vanjske strane a onda i s unutranje.
Sastvljajuči ruter sam shvatio da ga ne mogu zakačiti jer sam odvalio onu kopču pa sam uzeo malo izolirke.
Uglavnom , sastavio i spojio stvar ALI neta nema. 
Nakon skoro 400 rupa i cca 800 'zakošenja' lagano mi prekipilo.
Ušao u postavke da vidim u čemu je stvar ali ...hijeroglifi pa ...
može koja uputa na što bi trebao obratit pažnju / što provjeriti?