View Single Post
Staro 09.09.2015., 18:46   #2389
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
Što se tiče referentni vs. aftermarket, nub je manje više sve rekao, uz napomenu da je referentni hladnjak na 980 jako tih, kod mene u maksimalnom loadu na stock frekvama ne prelazi 50% RPM-a, a može se lijepo klokati (prema reviewima, svoju nisam klokao jer nemam potrebe i volim tišinu). Po meni, sve ovisi da li imaš provjetreno kućište i da li namjeravaš ići na SLI, kada je referentni hladnjak u prednosti.
Iskreno, ovo nisam očekivao od tog hladnjaka, dok ga nisam isprobao. Zaista me pozitivno iznenadio, uz dodatak da je ipak pri većim taktovima potrebno brže zavrtiti taj vent. Taj cooler je po mojem skromnom mišljenju idealan za standardnu 980-tku, te ukoliko se ne kloka previše (buka >60% RPM-a) ne vidim razloga za bilo kakvim drugim hladnjakom ... pogotovo u manjim kejsovima sa ograničenim protokom. Naprosto, njegova funkcionalnost, da odmah izbacuje topli zrak iz kejsa, te da nije preglasan na takvoj grafi je i više nego dobar odabir.

Na Ti verziji mu pomalo nedostaje snage, ali se opet pomoću GPU Boosta može odrediti - ili nešto niži taktovi, ili nešto veća razina buke (uz poveće taktove naravno). Ali čak ni ova implementacija nije loša

Citiraj:
Autor Sphere Pregled postova
Nakoliko si klokao taj i5, i koliki je fps u igrama, zanima me recimo Witcher 3 ako si probao, imas li stabilnih 60fps uz Hairworks i sve ostale điđe miđe ukljucene na 1440p?
Zasada u igrama imam stock CPU, jer sam, čitajući po više raznih recenzija shvatio da i nema previše pomaka (2-3 FPS) po pitanju performansi u igrama.

Btw Witcher baš i ne spada u žanr igara kojima sam se bavio u zadnje vrijeme tako da ti nažalost ne mogu dati nekakvu provjerenu informaciju.
dh41400 je offline   Reply With Quote