View Single Post
Staro 09.09.2015., 17:08   #161
VAIO
Registered User

Datum registracije: Sep 2015
WIFI problem

Pozdrav svima i odmah pitanje,

Imam Iskon internet i nedavno prešao sa brzine 10/0.5 na 20/5 MBps.
Dali mi Zyxel VMG5313-BxA umjesto dosadašnjeg Siemens Gigaset SX 763.
Veza od rutera prema Iskonu je znala svakih nekoliko (ca 5-6) dana nestat i taj bi problem riješio isključivanjem i uključivanjem rutera iz struje. Na to sam se nažalost navikao i to nije problem o kojem pišem. Svi uređaji u kući spojeni na WIFI su radili ispravno na Gigasetu. Doma imamo android mobitel, android TV, iPhone, iPad, Windows phone, PC, MacBook... nema što nema . Sve to bežižno spojeno na rutera i sve je radilo 5-6 dana dok nebi morao napraviti to isključivanje/uključivanje u struju.

Sad, kad sam dobio taj Zyxel, veza od rutera prema Iskonu je (navodno) i dalje stabilna, tako bar oni tvrde i lampica koja svijetli zeleno to potvrđuje, ali... WIFI je sad toliko loš da cijelo vrijeme trčim od uređaja do uređaja i nikako da svi rade kao i ranije. WIFI je uključen ali uređaji nemaju stalnu vezu s internetom. Povremeno rade pa se veza ponovo gubi i tako non-stop. Nisam stručnjak već običan korisnik koji mora sam riješiti problem jer kad god nazovem Iskon oni samo registriraju ono što im ispričam. Flashali su novi firmware, resetirali kod sebe i ja kod sebe, mijenjali kanale da se ne preklapaju sa susjedstvom jer navodno viši kanali ne podržavaju rad Appleovih uređaja... ništa nije pomoglo. Ne znam, možda je moja jedinica u kvaru, nemam drugi ruter pa da probam. Zanima me ima li netko nešto slično ili bar savjet što da napravim pa da se taj WIFI problem riješi?

Zaboravio sam napomenut da imam na mreži spojen jedan TP-Link Universal Wireless N Range Extender. (By the way, imam i jedan TP-Link portable 3G/3.75G wireless ruter koji koristim samo kad idem na put, po hotelima i taj radi super. Nažalost njega mislim da ne mogu koristit doma jer navodno na ovoj usluzi mora biti VDSL a ne bilo kakav uređaj).
Mjerio sam brzinu i ispada da je download oko 16-17 dok je upload jedva 2 MBps. Vele da su žice do parica pre duge i da upload neće ići preko 2.

Eto... ako ima neka dobra duša da mi prosvijetli znanje i pomogne bit ću joj jako zahvalan.
VAIO je offline   Reply With Quote