View Single Post
Staro 09.09.2015., 07:36   #2356
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Da pitam. Jel ima kakve bitne razlike u GTX 970 sa referentnim coolerom i aftermarket coolerom tipa Twin Frozr... zanima me buka, zagrijavanje i recimo OC.
Brkane, 970 sa referentnim hladnjakom (kao na Titan-u) ćeš jako teško bilo gdje naći. Napravljena je mala početna serija i nVidia je skužila da im je preskupo stavljati taj hladnjak na 970, a su 970 skoro isključivo sa aftermarket hladnjacima. Nemoj da te zbune "referentni" crni plastični hladnjaci (MSI ih je stavljao na 970 i 980 grafe), to je smeće od hladnjaka kojem je bila namjena da hladi tek toliko prije nego se stavi nešto pošteno na grafu.

Što se tiče referentni vs. aftermarket, nub je manje više sve rekao, uz napomenu da je referentni hladnjak na 980 jako tih, kod mene u maksimalnom loadu na stock frekvama ne prelazi 50% RPM-a, a može se lijepo klokati (prema reviewima, svoju nisam klokao jer nemam potrebe i volim tišinu). Po meni, sve ovisi da li imaš provjetreno kućište i da li namjeravaš ići na SLI, kada je referentni hladnjak u prednosti.
Garro je offline   Reply With Quote