View Single Post
Staro 08.09.2015., 14:17   #2344
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor nub Pregled postova
Na stranu potrošnju, grijanje, buku, probleme s podrškom sli-a i sva ostala prtljanja oko toga... Dovoljan razlog za ne ić na sli je microstutter.
Sa ovime si me teleportirao tri godine unazad ... bolne uspomene

Citiraj:
Autor xGAME Pregled postova
Referentnu ionak nitko ne kupuje

Citiraj:
Autor Drift_King Pregled postova
Ako je case provjetren i nije zadnja raga, nebi triba bit problem rajt?
Mnogima na forumu smeta povećana buka koju proizvodi takav setup, ali ukoliko ti ne smeta - Go ahead

Citiraj:
Gledan tu naslove u testu i nisu neki stari, čak bi bilo logičnije da novije bolje radi (- inicijalni bugovi), ali tehnologija napreduje (mantle, DX12...)
U teoriji da, a u praksi u pravilu uvijek nešto smeta ili driveri ili micro stutter (ozbiljno zna narušiti kvalitetu igranja) ili pak neoptimiziranost igre za rad sa pojedinim SLI kombinacijama.

Citiraj:
Jasno mi je da je snaga duplo povećana, i da se više griju, i da to povećava i ambijentalnu temperaturu, ali opet koliko vidin povecanje potrosnje je ~40% dok je povecanje performansi od 0-30% ovisno o naslovu (u odnosu na TitanX iz testa).
Potrošnja je sigurno povećana, a performanse nerijetko znaju kaskati ... čak štoviše nerijetko se znalo dešavati da nemali broj naslova ima slabije performanse od jake single grafe.

Citiraj:
Pritom mislin da svi s TitanX/SLI imaju klimu i da je struja najmanji problem (je l'), mene cisto sad zanima usporedba, jer kako san vidio na netu svi imaju bolje performanse, uz nesto vece grijanje/potrosnju.
Većini ljudi sa takvim afinitetima, čak i nije problem sama potrošnja klima uređaja, već ne žele biti cijeli dan pod klima uređajem.

Citiraj:
Druga stvar je cijena, 2x970 je ~6000 kn (mozda cak i manje), a najjeftinija Titan X ~8000 kn. 2000 kn razlike struje mi se cini ok za malo bolje performanse?
Ukoliko bi se netko i odlučio za Titan (vjerojatno zbog crnog look-a ) onda bi bila takva situacija, u protivnom, 980Ti trenutno kreću od 5700-5800 kn na nabavi, a performanse su praktički jednake

Citiraj:
Osim ako tu nema vecih problema tipa da igre uopce ne podrzavaju SLI pa nema nikakvog benefita osim poveceg racuna za struju
Tako nekako,ali naravno, ukoliko ti je tolika želja SLI, isprobaj, vidi, pa nam javi dojmove kada se slegnu
dh41400 je offline   Reply With Quote