View Single Post
Staro 08.09.2015., 13:56   #311
sodom
Premium
Moj komp

sodom's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Jel se isplati je relativan pojam i mislim da najviše zavisi o tebi, tvojim potrebama i očekivanjima. Ja kada sam radio svoje platno odlučio sam se na 16:9 zbog svega gorenavedenog, sada lagano razmišljam o opciji nabavke i ingegracije TVa u sistem na kojemu bi gledao isključivo serije/igrao konzolu i "ambijentalno imao upaljen TV"a za filmove neko 21:9 platno. No to je još uvijek daleka budućnost i kod mene je ova ideja samo na razmatranju.

E sad, niti ja nemam motorizirani zoom i lense memory funkciju i to se može rješit na "seljački način" ili na "pro" način sa anamorfičnom lečom koju je Imagine spomenuo no to je posebna priča i cjeli point onog njegovor gore komentara je cijena tavke leće koja je cca ukratko duplo skuplja od Thoroughbred-ovog projektora pa to pomalo gubi smisao.

Dakle masking nekog tipa u mojem slučaju ne bi došao u obzir (dnevna soba )jer bi platno bilo tensioned električno koje se spušta pred TV, i definitivno bi imao osvjetljenje preko tog okvira platna. Obzirom dat to ne bi bila dedicirana prostorija za HT ne bi niti pokušavao "umrtviti" to svijetlo nekim drugim metodama.

Ja te ne mogu savjetovati kada niti sam nisam siguran što ću i kako ću iako želim 2.35.

Možda je najbolje da ti Imagine to predstavi kako je on sebi rješio, koliko znam nema anamorfičnu leću a ima 21:9 platno iako možda griješim. No mislim da je on to sredio sa tretiranom prostorijom...kad neće puknut slike da se sve fino vidi, samo skriva za sebe i svoj gušt

Zadnje izmijenjeno od: sodom. 08.09.2015. u 14:01.
sodom je offline   Reply With Quote