Citiraj:
Autor xGAME
Daj mi dh41400 reci, ovo napajanje koje imas, to je 500W jel da? To dovoljno za Ti? I kakva ti je MSI verzija? Imas kojih zamjerki?
|
500W je i više nego dovoljno za bilo koju single GPU grafu ... s obzirom da je ostatak konfe vrlo štedljiv, sveukupna "in game" potrošnja iz zida je vjerojatno ispod 350W.
Naravno za nekakav soc. 2011 ili divljački OC-a 1150 proc potrošnja bi vrlo vjerojatno bila oko 400-450W (iz zida), što i dalje može jedno 500-600W napajanje izgurati bez problema.
MSI je ustvari samo lupio žig na referentan dizajn, a po meni radi sasvim solidno. U 2D je nečujna, a u 3D-u je glasna onoliko koliko je potjeraš preko GPU Boosta. Bio sam primoran na ovakav hladnjak zbog oblika kućišta, a nekakvi modeli sa većim hrgama od hladnjaka mogu samo još bolje i tiše raditi.
Citiraj:
Autor Drift_King
|
Nije da baš imam iskustva sa tim grafama iz testa, ali probati ću iznijeti svoja zapažanja ...
Ukratko, dvije naturpijane 970-tke uspoređene sa stock Titanom sa referentnim hladnjakom.
Hlađenje takve dvije grafe unutar kejsa često zahtjeva jake/bučne case ventove ili u protivnom dolazi to throttlinga. Također, gornja grafa je u pravilu toplija 5-10°C.
Priča sa SLI podrškom u najnovijim naslovima također nerijetko kvari zabavu.
Uza sve to slijedi i napajanje takve kombinacije grafi ... ukratko, takav SLI u pravilu troši 30-40% više energije koju je na kraju krajeva potrebno i disipirati, te nekako izbaciti iz kejsa, a bome i platiti idući mjesec
U ljetnim mjesecima je ovo noćna mora ... osim ako klima u prostoriji ne radi non-stop.
EDIT:
Citiraj:
Autor Dottore
A Asus DCU?
Po meni hladnjaci kvalitetno napravljeni
|
Da ne spamamo temu
Nje izbacivala topli zrak van kućišta, pa se s vremenom vent počeo vrtiti na 80-90% (u igrama naravno), dok se u 2D znao zavrtiti na 40-ak % (zbog akumulirane topline), što zna biti pomalo iritantno u ovom kejsu. U bilo kojem drugom kućištu, sa normalnim protokom, te Asusice bi radile savršeno