View Single Post
Staro 30.09.2005., 00:23   #13
Jango Fett
Premium

Jango Fett's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Originally posted by Eddie
Pa svakako 602 S3, veća kutija, dublji bas, a ako ima veće drivere mislim da je to više od 100W ulazne koliko je 601. Kažem samo da sam imao prilike čuti 601 i da sam se iznenadio šta radi tako mala kutija. Ne puca od glasnoće, ali je više nego dovoljno.
http://www.audioreview.com/cat/speak...3_4290crx.aspx
Lijepa ocjena.
BTW, 120W ulazne, osjetljivost 90db, 49Hz-22kHz, 180mm kevlara i 10.5kg. Rotel bi ovo trebao fino tjerati-definitivno bolji izbor nego 601 (puno više zvuka).

Da se razumijemo, B&W je na izrazito lošem glasu kao tvrtka koja proizvodi čudovišta od zvučnika koja nikad nisu zadovoljna količinom snage.

Imam dosta osobnih iskustava - zaista je tako. Već naslabiji Bowersi ne bi imali ništa protiv da ih se vozi sa bar 200 W snage po kanalu! Ne pretjerujem.
To je po meni njihova najveća mana. Prijatelj je uzeo 602 S3 i isprobao nekoliko pojačala (Rotel, Marantz, NAD, Luxman) iz njegove klase i na kraju završio sa Parasound pre/amp kombinacijom koji je bar za dvije klase iznad tog zvučnika. Sada je zadovoljan, a ja moram priznati da ti zvučnici na takvoj opremi opasno zadiru u veće klase. No, to je trošak!

O viskoj klasi i da ne pričam. B&W Nautilus 805 (18 000 kn) su zadovoljni tek sa 3x skupljom amplifikacijom, a N802 i više trebaju pojačala od bar 600W po kanalu!

Ali, dok Krešimir shvati što znači "pretjerana otvorenost u visokima", "vrištanje" i "artikuliranost basa", proći će neko vrijeme prije nego odluči kupit ili jače pojačalo (tj. sa većom kontrolom, jer snaga nije bitna - naime, onaj Parasound je samo 2x60W) ili manje zahtjevne zvučnike. Ne želim ga time omalovažiti, ali jednostavno potrebno je za jednog početnika da sluša i sluša, te uspoređuje kombinacije.

Rotel je najbolji izbor u toj klasi, jer B&W i Rotel vode zajednički marketing i prilagođavaju se jedan drugome (u high-endu za Bowers to radi Classe).
Jango Fett je offline   Reply With Quote