View Single Post
Staro 30.09.2005., 00:09   #12
Jango Fett
Premium

Jango Fett's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
A i dobro je sto si mi napomenuo na popust od 10%, to ce mi jako dobro doc, jer cu placat gotovinom!

Napominjem da ja samo pretpostavljam da je toliki popust. Na stranicama piše od 5% do 10%, ovisno o brandu. Mogu se naravno raspitati za što točno, jer osobno poznajem vlasnika dućana.

Citiraj:
Od kojih komponenti si ti sastavio muziku?? Nemoj mi zamjerit sto ovoliko priupitkujem, ovo je za mene skroz drugi svijet, do sad sam samo gledao o racunalnim zvucnicima!!!
Moj sustav je globalno budget sustav (dakle, nije vrhunski, pa ni srednji). Iako su mi zvučnici gotovo high-end klasa (Dalquist Prelude CA-1), te CD transport visoka srednja (Sony XB-920QS), pojačalo mi je klasično (Sony TA-FB940R), u razini Rotela RA01/02.
Zvučnički kablovi su jeftinjaci Profigold (25 kn/m), a interkonekt je visoka klasa, Musical Fidelity X-Links. Jako lijepo svira sve skupa. Mane se ne razotkrivaju (zahvaljujući ingeniozno riješenim zvučnicima, koji se prilagođavaju bilo kojoj klasi uz naglašavanje kvaliteta umjesto mana) i zvuči vrlo ugodno. Karakter zvuka u srednjim tonovima je usporediv sa lampaškim high-end sustavima, dok je u visokima ipak dosta slab. Bas je voluminozan i snažan ali ne baš tolik precizan.
Sve skupa je ipak budget jer je sustav jak koliko najslabija komponenta. No, ima vremena za nadograđivanje...

Citiraj:
Evo ostala je jos jedna stvar na koju nisam mislio, Kabeli!
Kablovima se bavi poslije. Oni služe za korekcije mana, alteriranje sekundarnog karaktera zvuka i izvlačenje potencijala pojedinih komponenti. No bitno je znati da su oni malo sofisticiraniji dio sustava do kojeg treba dolaziti kroz vrijeme, pa vjerojatno nećeš osjetiti što se to zapravo njima mijenja dok god ne budeš upoznao tajne dobrog zvuka. Moram priznati - ni ja nisam još u toj fazi. Mislim, jesam, ali samo još grebem po površini. Polako...

Za početak, uzmi neke kvalitetnije jeftine kablove koje možeš priušititi istog trena (npr. Profigold). Kada upoznaš svoj sustav, znat ćeš čemu treba težiti.

Citiraj:
Newalss, to si dobro primjetio: nigdje nisam spominjao koji bi cd player uzimao, jer ga ubiti ne namjeravam uzet, barem ne skupa sa pojacalom i zvucnicima, a najvise jer nemam niti jedan audio cd, sva mi je muzika u Mp3 formatu!
Pojacalo i zvucnike namjeravam spojit na komp! Zvucna mi je Creative Audigy ZS 2! Na nju su mi sad spojeni Logitech Z-2300, i nije mi do sad pravila nikakve probleme, a i zvuk je dobar!
Sto vi mislite hoce li to dobro fukcionirat: slusta cu Mp3 i ici ce preko zvucne!!-jeli to dostojno ovih zvucnika i pojaca sto namjeravam uzet?????
I evo jos jedno pitanje(ja mislim glupo)! ako sa mp3-a prebacim u audio, hoce li bit hvalitetniji zvuk??? nemojte mi zamjerit, mislim da znam odgovor(nece bit hvalitetniji zvuk) ali nisam siguran!!!

Ne moraš odmah uzimati CD player, ali kada shvatiš da je ono na čemu slušaš (zvučna kartica) doseglo svoj limit, a sustav može dati mnogo više, biti ćeš zaintrigiran da poslušaš CD player. Razlike između CD playera je teško utvdriti za nekog tko nije dosta iskusan, ali razlika između zvučne kartice i CD playera je odmah evidentna. Ja imam Audigy 2 NX i uopće nemam inspiraciju slušati nešto sa PC-a. Ne znam kako kod tebe ali meni sa NX-om zvuči grozno. Što je najgore, mislim da ne bi trebalo.
Ali uglavnom, tu dolazimo do tvog pitanja o snimanju MP3-ca na Audio CD. Da, zvuk je bolji kada se presnimi na Audio CD. Kako je to moguće, vjerojatno se pitaš. Razlog jednostavno leži u tome što je informacija na CD-u postala dinamički uravnotežena, lišena svih procesiranja koje obavlja PC, a najvažnije od svega - čita ju mnogo bolji mehanizam i procesor (DA konverter). Čistoća signala je mnogo veća.
Jango Fett je offline   Reply With Quote