View Single Post
Staro 05.09.2015., 10:51   #2172
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Darth Revan Pregled postova
Nije mi pasao, ali nasao sam neki custom rgb profil koji mi ajmo reci najvise odgovara, inace je sve ok samo po defaultu brightness prejak i opcenito mi fali dubina crne boje ali tako je na svakom monitoru do sad pa nije neki bed.

Ako nisi zahtjevan i ne tražiš najbolje , onaj sRGB profil zaista nije loš.
Na drugu stranu , ako tražiš bolje , mislim da nečeš daleko s .icc profilima te RGB postavkama s neta.
Trebalo bi se poklopiti dosta toga da bi korištenje istih imalo smisla a uz to , sudeči po primjerku kojeg imam , rekao bi da je takvima pametnije kupiti drugi monitor.
Na par strana sam cuo da je IPS obaveza za gledat filmove na monitoru pa bi me zanimalo pogledat kako bi izgledao rec709 na istom ...
Ok, monitor nije za to ni namjenjen te je siromašan po pitanju hardverskih mogučnosti korigiranja slike ali bio bi znatiželjan...
Bio bi da nije te crne / ujednačenosti iste / probijanja pozadinske rasvjete skupa s nekakvim srebrenkastim sjajom.

Zbog toga je kalibraciju za njeno petljanje s fotografijama riješio sam X-rite softver uz moj lagani RGB dodir a ja kad čitam smanjim malo svjetlinu s 120 na 80 cd/m2 što mi više paše i ...zadovoljna ona - zadovoljan ja.

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 05.09.2015. u 11:10.
Imagine je offline   Reply With Quote