View Single Post
Staro 29.09.2005., 20:02   #9
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Originally posted by segregator
Meni je isto dosta dugo Ricoh bio #1, ali ih već duže vremena nigdje ne vidim, pa sam prešao na Verbatim, koji je OK, iako mi se čini da su isto malo pali u kvaliteti
Ricoh redovito ima Nobilis.

No moze ga se naci ponekad i po bojim photo ducanima.

Svidja mi se kod Ricoha sto do sada jos nisam nasao na iscitavanje nikakvog sumnjivog izvora, te nikad nije forsirao neko znatno spustanje cijena svojih medija sto je dobar znak. Po meni jedan od naj pouzdanijih medija uz TDK (ali pravih, ne-> Ritek)

Njemacki dio Ricoha je toliko usluzan kao recimo nedavno spominjani Litek i Matrox. Imaju dva krasna tehnicara koji ce odgovoriti cak i na pitanja koja nisu vezana za njihov medij.

Jedanput me je zanimalo nesto u vezi podloge i da mi nisu odgovorili nebi se imao razloga ljutiti. Mail je tocno imao rutu u tijelu poruke kome je sve bilo prosljedjeno unutat EU Ricoh-a. Odgovorio mi je ni manje ni vise nego neki kemicar koji je debelo obrazlozio odgovor daleko iznad uobicajenih normi.

Vrhunska usluznost i profesionalnost, kako i dolikuje Ricohu.

Ovo je vrsta medija koja bas ide na prvu listu za kvalitetne i dugovjecne arhive + sto je poznato za Ricoh medije ... sa svakom brzinskom generacijom nije neobicno da ce snimati i preko deklarirane brzine !

Zanimljivo da je trenutno poplava DVD+R Ricoha, dok je za DVD-R potrebno vise truda u pronalazenju (ali ima ih)
Visage je offline   Reply With Quote