View Single Post
Staro 31.08.2015., 00:33   #3306
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Citiraj:
Autor DraŽ Pregled postova
..zadovoljan sam s njom iako sam čuo svakakve negativne komentare o phantom cooleru (ventiltatori ispod aluminijskih listića). Kartica se u idle-u ne čuje, a u loadu je tiha i temperatura na 100% opterećenju gpu-a je oko 70C...
S razlogom - 2x8cm ventovi (u doba kad dosta proizvođača stavlja i one s 10cm promjera) okrenuti tako da ne pušu po PCB-u - ma milina...

Takav odron od koncepta je ima Scythe sa Setsugenom pa su brzo objavili da korisnici ipak okrenu ventilator da puše po grafičkoj, i promptno izbacili Setsugen 2 (klasičnog koncepta - vent iznad heatsinka i puše po grafi).

To šta je u tebe gromada od kejsa s (pretpostavljam) dobrim propuhom ne znači da je u svakoga....

Također ja sam npr. ima "Fantomski" cooler na kartici od 170W TDP-a (GTX 760) - i mogu reć osrednji cooler po pitanju buke i performansi (u CM690 kejsu s hrpom ventova u rasponu od 800-1200 rpm-a).

Tvoja GTX 960 ima 120W TDP, a jedna npr. GTX 570 219W TDP-a = skoro duplo manja potrošnja sa istim coolerom....

Sad vidiš razloge hejta prema tom cooleru/konceptu, pozdravi mi Gainwardove jamstvene naljepnice - nek te grafa dugo služi, a oni nek bankrotiraju, ili nek im Palit Microsystems svima podili otkaze.

BTW kolega na forumu (mislim da je geronimo u pitanju) je "spašava" svoju fantomku sa kartonskim grunf DIY modom

Pomelo mi sig -.-
Drvoje je offline