View Single Post
Staro 30.08.2015., 18:09   #2193
Manuel Calavera
Premium
Moj komp
 
Manuel Calavera's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: vk+
Postovi: 14,575
Ono što je sigurno je da amd ima manji profit po komadu sa fury x, nego nvidia sa 980Ti. Em je hbm skuplji i možda u ograničenim količinama + overkill stock cooler, recimo sa referentnom 980Ti ne dolazi ni backplate.

Ako nvidiji kontroverze oko ramgatea, drivera za kepler i dx12 hype u korist amd-a nije ni najmanje naštetio, čak naprotiv, onda vjerojatno ništa ni neće. Samim time sa poslovne strane vjerujem da amd i nvidia nikad neće biti 50:50 sa tržišnim udjelom, barem ne u doglednoj budućnosti, osim ako ne bude nekih epohalnih promjena. Naravno dio krivice pada i na amd, propustili su dobru priliku da izbacivanjem potpuno novih gpu pometu, međutim fury modeli nisu ispali snažni koliko se očekivalo, a neki mainstream modeli su po 2 puta rebrandirani, iako su te gpu i dalje dobre za svoje novce, turn off su za imidž i marketing koji je kažem jednako važan kao i to kakva je sama gpu.

Citiraj:
Autor The Satara Pregled postova
Također i ja očekujem da će ATI kartice više profitirati od dx12 nego nvidia, ali prošla baka s kolačima, ljudi su već pokupovali grafe i čak i da se dogodi da AMD bude osjetno brži, teško da će netko prodati svoju 980ti da bi ju zamjenio za Fury, a dok dx12 naslovi budu "hot shit" nvidia će već imati vani novu generaciju kartica i onda opet ispočetka.
Već početkom godine će biti solidan broj dx12 igara, a do novih gpu (najranije ljeto/jesen) ih se još dosta naniže, tako da dx12 može još dosta utjecati na prodaju aktualnih gpu. Čak nije ni poanta koliko ih količinski izađe, nego je dovoljno da se pokažu dx12 performanse na što većem uzorku, na popularnim AAA igrama, po mogućnosti što više neutralnih, čisto da se iz njih par mogu izvući neki zaključci, te da dx12 može utjecati na donošenje odluke koja će se gpu kupiti

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 30.08.2015. u 18:28.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote