Ja novu GTX 960 ne bih uzimao, 1800kn je previše za takvu karticu po meni, kad pogledaš kakvih polovnih kartica sve ima i to s garancijom.
Uzeo sam Gainward Phantom GTX 960 GLH polovnu za 1300kn + 60kn dostava i zadovoljan sam s njom iako sam čuo svakakve negativne komentare o phantom cooleru (ventiltatori ispod aluminijskih listića). Kartica se u idle-u ne čuje, a u loadu je tiha i temperatura na 100% opterećenju gpu-a je oko 70C.
Da uzimam novu najviše bih gledao prema MSi Gaming verziji zbog 3 godine jamstva, te se ventilatori ne vrte dok ne dosegnu određenu temperaturu, dok kod recimo gainward phantom se oni u idle-u konstantno okreću na 800 rpm-a.
Sa Phenomom II nećeš garantirano dobiti stabilan i visok fps kao sa nekim intelom (sandy bridge pa na dalje), pogotovo u igrama koje koriste 1-2 jezgre tipa World of Tanks, Starcraft II i sličnima, ali gurat će sve.
Znam iz iskustva jer sam imao kombinaciju GTX 570 + Phenom II X6 pa sam prešao na i7 2600k + GTX 570, razlika nebo i zemlja u nekim igrama.