Ja & moja draga smo u IRL malo više od 3 mjeseca i zaključili smo da je bolje ''kod kuće'' [(ali uz uvijet da imamo posao oboje (a nemamo u HR ni šanse)] tako da ćemo još ostati u IRL. Plan je bio dugoročni, ali sad više nismo sigurni...
Trenutno sam u mjenjanju posla i ne znam kakve su mi šanse za nešto normalno (ova 3 mjeseca sam čistio apartmane, ak me netko pita koliko se plaća po satu jer minimalno je kao 8.65€ e pa može i manje, radi se po učinku, što nekad zna ispast i oko 3.5€ po satu). Buđenje u 6 pa 50min hoda do posla, radi se do 19, nekad i do 22h pa nazad u stan 50min hoda po kiši i vjetru... i tako svaki dan, 1 dan slobodno na mjesec dana. Svuda sam slao CV (osobno i mailom) i ništa, ni za kitchen portera, ni hoteli...
Prije odlaska čitali smo po forumima kak su Irci topli, fini, ovo-ono... Bome smo se skupo iznenadili, da baš ni jedan Irac nije OK s kojim smo imali kontakt, ali ne bih u detalje...
Irska je dobra samo za IT struku, jer takvi poslovi se stvarno traže i može se sve riješiti i iz HR, sve drugo (odlazak na sljepo) je preveli rizik po mom mišljenu. Mi nismo imali izbora, u HR smo dugo bili bez posla i još smo čak i dobro prošli kad bolje razmislim, osim što smo računali da ćemo radit za minimalac (1300€) da bi na kraju cifra bila 750€ mjesečno... Jedina mi nada igrati loto.