View Single Post
Staro 28.08.2015., 12:22   #8169
vinja
Premium
Moj komp

vinja's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor Doc Pregled postova
Ako ti je grafička samo radi dva monitora, onda ti je integrirana čist dovoljna:
1 x SSD Samsung 120GB 850 EVO Basic
...
1 x Zalman T2 PLUS, USB3.0 black
Ptanje - zašto je EVO Basic bolji od Intela? Opet, od nekih 10-20-30 posto razlika u performansama mi je bitnija stabilnost... i Intel s tim nije imao problema. Imamo u 2 radne stanice seriju 530 i rade besprijekorno. Naravno, ako postoji dobar razlog za EVO...naravno da ću ići s njim
Zalman T2, vidim da je cijena tu negdje kao Antecu, Zalman je bolji?

Citiraj:
Autor Sphere Pregled postova
Za to sta si ti naveo je fx 8300 majka, daleko bolji od svakog i5, a ova graficka koju si stavio je ocaj teski, slabija je od ove integrirane koju ima i5.

1 x AMD FX X8 8300 (3.3GHz,16MB,95W,AM3+) box
1 x Napajanje Antec VP400PC 400W, 80+, 120mm
1 x SSD disk Kingston 120GB, HyperX Fury SATA 3 2.5"
Zbog čeg je bolji FX8300? On je u sintetičkim testovima tu sa i5, ali sa 8 jezgri. Programi koje ja koristim (Autodesk i drugi specijalizirani) koriste isključivo 1 jezgru. U tom slučaju je FX znatno sporiji (očekivano, jer FX ima s 8 jezgri ukupnu snagu kao i5 s 4....)
Ovo antec napajanje si stavio zbog dućana, ili je bolje od Fortrona za manje love?
I pitanje kao i za Doca, meni je bitan najstabilniji SSD. Intel mi se pokazao takvim, sumnjam da se između serija 530 i 535 nešto promijenilo (bar forumi ne kažu ništa o tom)

Citiraj:
Autor Freddy Pregled postova
i5 procesor ti ne treba, grafička ti ne treba jer je integrirana dovoljna, i 16gb ti ne treba, dovoljno ti je 4 gb za tvoju svrhu, al sam ti stavio 8gb pošto su dosta jeftini, ovako bi ti onda to izgledalo, sve u jednoj trgovini i besplatno ti slažu konfiguracije, vjeruj mi bolje od ovoga ti ne treba za tvoju namjenu:
Da mi je 4 GB rama dovoljno, onda ne bih mijenjao ovaj na kom sad radim (makar nisi potpuno u krivu, C2D 7200 + 4GB ram sasvim solidno nose zadaću), ali želim računalo koje će biti znatno brže od ovoga, na kom ću moći (kao na ovom) besprijekorno raditi idućih 6-7 godina (to je otprilike naš ciklus zamijene). Stoga 16 GB je ulaganje u budućnost u kojoj sigurno neću prelaziti na novu platformu duže vrijeme. Cijena rama neće padati znatno, stoga ću je kupiti sada.

Koliko vidim i3 4370 je brži na jednoj jezgri od ovog i5, a jeftiniji.
vinja je offline   Reply With Quote