Citiraj:
Originally posted by greg SE
a sta znaci mp u mp3 ili 4 molim te????
to sto su drugacije ekstenzije je iz jednostavnog razloga - da bi tukci znali sta je audio a sto video...........
|
Vidi gore, pitanje je bilo: "kaj nije *.mp4 isto što i *.mpeg???" i ja (to su mom selu ekstenzije) sam čovjeku dao lijepo najkrače moguće objašnjenje, pa na tvoju izjavu sam dao malo proširenje istog. Ali još ovaj tukac nije dobio objašnjenje zašto je to objašnjenje baljezganje.
A ako sam ja krivo skužio pa recimo ti ne znaš šta je MPEG odnosno zašto mp3, mp4. Onda da ti objasnim: MPEG dolazi od Moving Pictures Standards Group koja je dio ISO (ekipa koja stvara standarde). E i sada ide ono što je većinu kao i tebe zbuniolo: postoje MPEG 1,2 i 4 koji se odnose na audio i video zapis. MPEG 3 nije zaživo u dio njega je završio u MPEG 4. ALI OVO JE VAŽNO: MPEG 1,2 i 4 NEMAJU NIKAKVE VEZE SA AUDIO MPEG LAYERima 1,2,3 i sada 4. koji se (layeri) odnose isključivo na zapis audio signala unutar MPEG standarda. Da bi se izbjegla konfuzija trebala se koristiti oznaka sa rimskim brojevimaza audio (a i koristi se) ali opet uvijek pa se javljaju žrtve te konfuzije, a ti si očito isto jedna od njih par milijuna i toga se ne treba sramiti.
A sada dosta pametovanja, je li netko tko ima razvijeniji sluh poslušao stvar kodiranu u *.mp3 i istu u *.mp4 koji je manji i od *.mp3 i *.mp3PRO i da li je uistinu taj *.mp4 i bolji osim što je manji.