Citiraj:
Autor vranjba
A PBZ mi ne igra jer levati mi ne daju zatvoriti euro račun jer unazad 3 mjeseca ne smiješ imati transakcije na tom računu (kao da ova banka preko koje se uplatilo ne bi tražila povrat). A ako otvorim na njemu dolarski da mi bude sekundarna valuta, onda mi prave konverziju. Smješno.
|
Ma di to piše? De malo se zaderi tamo na njih, nedaj da te valjaju. Ako im nisi dužan pare, račun možeš zatvorit. Ja sam uredno zatvorio u pbzu sve račune (tekući, devizni i žiro) u par minuta.
Konkretno za devizni smo potpisali "sporazum o prestanku ugovora o tekućem računu u stranoj valuti". Čak je stanje na računu u trenutku raskida bili -1.17€, što su nemam pojma gdje ukrali

.
Na ugovoru o sklapanju računa, sa zadnje strane piše:
Citiraj:
OTKAZ UGOVORA - ZATVARANJE RAČUNA
Ovaj ugovor je zaključen na neodređeno vrijeme. Svaka ugovorna strana može otkazati ovaj ugovor. Otkaz ugovora daje vlasnik pisanim putem uz povrat kartice, neiskorištenih čekovnih blanketa, te podmirenja obveza prema banci.
....
|
Znači kad god ti se sprdne imaš pravo otkazati ugovor, i nema nikakve osnove da ti naplaćuju taj račun idućih tri mjeseca.
Čitajte ljudi PAŽLJIVO OD SLOVA DO SLOVA šta potpisujete.
EDIT: SORRY, Prepisao sam uvjete raskida sa ugovora o kunskom tekućem, ali za devizni je isti qrac:
Citiraj:
6. Vlasnik i Banka imaju pravo otkazati ovaj ugovor. Ugovor se otkazuje pisanim putem, a otkaz stupa na snagu danom primitka otkaza. Otkaz Ugovora o deviznom računu nema pravnog učinka bez povratka Visa Electron kartice, osnovne i dodatne ili potpisne kartice.
|
Daklem, isti drek.