Citiraj:
Autor syss
hm... meni nešto drugo nije jasno (ako netko kupuje grafu "od nule") - za tu mizeriju jačih performansi između 390 i 390x je soma kn razlike za ispod 10% razlike.
pogotovo ako se ide na oc obje gdje se doslovno radi o 2-3% pomaka.
|
Pa slična stvar kao i kod 970 vs 980

Kao što kolega Sam Fischer kaže, tako je uvijek i bilo.
EDIT:
Citiraj:
Autor Romul
"Što se Sapphire R9 390 Nitro kartice tiče, ona je kvalitetano napravljena, ima dobre radne karakteristike, odlične 1440p performanse i svakako je bolji izbor od konkurentne GTX970."
Ja se sa ovim zaključkom nebih složio. Po cjeni i performansama su tu negdje ali po potrošnji, zagrijavanju a onda i buci nikako nisu tu negdje već je na strani 970.
Stoga ja recimo nebih ni trenutka dvojio koje od ove dvije kartice kupiti. Ne ulazeći u prefernece AMD ili NVidia.
Inače pohvale za tekst.
|
Ja se ne bih složio sa tvojim zaključkom

Potrošnja jest veća (što će ti se na godišnjoj razini pretvoriti u vrijednost 3 bureka, spomenuto već mali milijun puta) ali sve nove 290/x i 390/x dolaze sa solidnim hladnjacima koji im drže i buku i temperaturu na u potpunosti prihvatljivim razinama.
Uvijek se mogu naći iznimke kod oba tabora ovisno o proizvođaču ali koliko sam uspio pohvatati na više testova - razina buke i temperature su tu negdje kad se uspoređuju 970tke i 390tke.
Osobno da sad kupujem karticu, ne bi ni trenutka dvojio i kupio bih 390-tku. U većini slučajeva je jača od 970tke, ima osjetno više memorije ako ikad zatreba a i u krajnjoj liniji pomažem odgodi potencijalnog monopola