View Single Post
Staro 29.09.2005., 00:28   #1
kresimirSM
Premium

kresimirSM's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Hi-Fi pitanja

U planu sam imao kupit Bose Companion multimedia zvučnike, nakon sto sam bolje razmislio odlučio sam da ih ipak necu uzet jer mi je ubiti cilj sastavit malo bolji Hi-Fi sustav, a ovako mogu svaka 2 mjeseca stalno mijenjat zvučnike i opet nikad necu bit zadovoljan jer ubiti kocu Hi-Fi!
I eto zadnjih par dana sam malo surfao po netu, uglavnom, odlučio sam da cu uzet muziku do 5000 kn!
Nasao sam jednu jako dobru stranicu http://www.audio-puls.com/ i čitao sam razne savjete, ali ima dosta stvari koje mi nisu jasne!

Ne razumijem sto je bolje uzet: reciver sa izlazima od 100w po kanalu i spojit recimo boxself zvučnike (recimo Focal Chorus 707 s), ili ih je ipak bolje spojit na nekakvo stereo pojačalo koje ima 2 izlaza po 40 w (recimo Rotel RA-01)?
Hoće li reciver bolje gonit takve zvučnike ili pojačalo koje je i vise nego duplo slabije?
Eto ti su mi zvučnici upali u oko(onako po dizajnu), nisam ih poslušao, ali prije nego budem kupovao hoću!
Soba mi je 13 m2 i koliko sam ja tamo primijetio, u toliku je sobu bolje stavit boxself zvučnike nego samostojeće!
Sad ima tu jedan problem, ja volim dosta pun zvuk, da ne fali snage, pogotovo basa, a svi boxself zvucnici ne sviraju nesto posebno duboko, sve se vrti oko 60 ak Hz!
Evo ovi Focal-ovi sviraju na 55 i zato su mi najvise i upali u oko!
Vjerojatno ima boxself zvucnika sto sviraju na 30-35 Hz ali ja za takve sigurno nemam novaca! Tako da se lagano bojim da me nece zadovoljit bas iz boxself zvucnika, nego bi ja radje stavio malo manji samostojeci zvucnik u sobu, pa me zanima oce li bit atvarno losiji vuk (kako kazu iz audio pulsa), i zasto?

Hvala!
kresimirSM je offline   Reply With Quote