View Single Post
Staro 26.08.2015., 13:26   #1616
spinn
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Savjet za konfu baziranu na i5

Pet godina star komp je radio besprijekorno (čak se ni Win7 nijednom nije rušio), a sad želim složiti novu konfu do 9k kn (max 10) koja će poslužiti slijedećih pet.
Nisam zadnjih par godina pratio hardversku scenu jer mi nije trebalo, pa ne znam sve novitete, koja se komponenta najbolje slaže s kojom i sl., zato ištem preporuku.

Dakle komp mi je dosad (a i odsad će) služio primarno za poluprofesionalni rad u 2D aplikacijama poput Photoshopa i Illustratora, surfanje i glazbu. Igrice ništa.
Uzimam novu konfu jer će mi sada trebati nešto više snage, brzine i memorije radi 3D aplikacija (zBrush i druge) koje će mi trebati u poslu.
(A probao bih i koju igru na rezoluciji ne većoj od 1920x1200...no napominjem da nisam zaluđeni gejmer kojemu treba neka ultranabrijana konf.)

Da skratim - uzeo bih i5, ali koji..? Vidim na nabavi.net da je i5 6600K oko 2100 kn. Kakva su vam iskustva s tim modelom?
Koju mi Asusovu ploču i grafičku preporučate ? Mislim staviti min 16 GB DDR4 memorije (Kingston ili neku drugu...Ili je svejedno?)

Što se tiče diskova, tu sam malo u dilemi. Za pohranu bih uzeo WD Green EZRX od2 TB, ne treba mi više, ali za sistemski nisam siguran. Vidim da Seagate Desktop SSHD ima dobre recenzije po medijima.
Samo ne znam je li i SSHD ima isti problem kao i klasični SSD diskovi (broj ciklusa upisa podataka u memoriju).

Dakle - ploča, grafička, diskovi i koja varijanta i5.
Pretpostavljam da je cijene najbolje provjeriti na nabava.netu i da ne valja riskirati s komponentama na njuškalu?
spinn je offline   Reply With Quote