Tema: Pivo
View Single Post
Staro 24.08.2015., 22:52   #862
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor Amdejac Pregled postova
Kakve škole, tečajeve ili seminare treba završiti da se postane profi pivopija.
Nešto poput onih vinskih alkoholičara koji se nazivaju sommelierima.
Da se razumijemo, trbuh već imam.
Svake godine organizira se tečaj za pivske suce, za više informacija pogledaj pivarstvo.info, ali mjesta se popune relativno brzo. Princip je da se osim predavanja naruči i set off flavora pa se pomoću njih uče greške u pivu. Mislim da uz pohađanje tečaja ide i obveza suđenja na homebrew natjecanju.

Ovo što je Ribafish išao je pod sponzorstvom. Mislim da je i to poučno i ne može škoditi, ali koliko je isplativo ako se ne misliš s tim baviti nisam siguran. Također, u tekstu spominje kako je išao "u daleki London na tečaj sparivanja hrane i piva", a koliko vidim na stranicama Beer Academy u Londonu to nije isti program kao za pivskog sommeliera za kojeg treba položiti dva tečaja prije.

Koliko pratim najcjenjeniji je američki Cicerone program. Najviši rang, titulu Master Ciceronea ima samo 10 ljudi na svijetu, dvojica rade u Brewdogu.

U svakom slučaju stalno nastoj probavati nešto novo, u Zagrebu već ima solidna ponuda piva. Bolje jedno novo pivo koje će ti otvoriti vidike, nego gajba vulgaris piva.
morph je offline   Reply With Quote