Citiraj:
Autor KhongLo
I meni se odluka da na dva mjesta možeš kontrolirati kako će se OS ponašati činila blago rečeno neobičnom na prvu ruku, ali zapravo mislim da ima nekog smisla.
|
Cilj je kroz vrijeme u potpunosti maknuti Control Panel. Dotični još postoji jer nisu stigli portati sve opcije u Settings app.
Citiraj:
Rekao bih da je 10-ka sličnija 7-ici nego što je to 8-ica bila. S obzirom da se posljednih godina svi okreću mobilnom tržištu, takve novotarije nisu čudne. Sigurno je i Microsoftu lakše raditi samo na jednom jedinstvenom OS-u, nego da imaju jedan za smartphone i tablete, a drugi za desktope i laptope.
|
To je istina. Nažalost tu smo nastradali malo mi korisnici Windows tableta gdje mi se Win8 malo više sviđa. Nedostaje Charms bar, gestures u IE-u i generalni izgled Start Screena koji je IMHO lošiji na Win10.
Citiraj:
Autor GTC
Ako na kompu imam legalni Win 10, i nakon instalacije zamijenim grafičku karticu, da li na toj konfi onda mogu napraviti čisti reinstall Win 10 opet?
|
Da, moš mijenjati sve osim matične a i to se može nešto srediti ako nazoveš 0800 300 300
Citiraj:
Autor GTC
Meni ovo funkcionira na 10-ki. Kad lupim Win key i počnem pisati, automatski mi prebaci na search.
|
To je dafautlni behaviour, lupiš Start i samo pišeš. Iako se kod nekih koji su upgrejdali pojavljuje problem da dotični fičr ne radi.
Nego, build 10525 je dobar, radi malo brže nego 10240. Trenutno se igram sa jednim malo novijim buildom koji je osjetno brži nego 10525 u VM-u sa istim postavkama. Ako bude sve kako spada u listopadu ćemo imati OS koji će biti barem jednako brz kao i Win8.1, ako ne i brži. Pogotovo na low end konfama/laptopima/tabletima. Listopad bi bio i moja preporuka za prebacivanje sa Win7 i Win8 na Win10 za one koji sumnjaju u dovršenost Win10.