View Single Post
Staro 23.08.2015., 03:16   #2160
KhongLo
Registered User
Moj komp
 
KhongLo's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2015
Lokacija: Zagreb
Postovi: 695
Za ovo se slažem da su malo nekonzistentni što se tiče tema i fontova, ali valjda će se i to uskoro ispeglati, no nije mi jasno na koje glomazne ikone misliš?

I meni se odluka da na dva mjesta možeš kontrolirati kako će se OS ponašati činila blago rečeno neobičnom na prvu ruku, ali zapravo mislim da ima nekog smisla. Kad se ode na Settings tu je dosta toga pojednostavljeno i stvaljene su uglavnom stvari koje bi nekog prosječnog korisnika mogle zanimati te mu je dana prilika da se veseli kako može puno toga podesiti na vrlo jednostavan način, a u Control Panelu je ostavljena mogućnost podešavanja praktički svega (neke stvari su i dalje dostupne samo iz Command Promta ili PowerShella) za one koji imaju volje i želje i/ili potrebe za daljnim modifikacijama. Taj pristup je već uveden na Windowsima 8, ali sad su ga malo dotjerali.

Nisam stekao dojam da je bilo primjetno više ili manje podešavanja u odnosu na prethodne verzije Windowsa - možda par minuta više pošto ima više stvari koje su došle integrirane s OS-om. Naravno, oni koji su jako zabrinuti za svoju privatnost su imali malo više posla da pronađu i pobiju sve procese koji istu narušavaju.

Meni osobno je Windows 8/8.1 daleko više ličio na mobilni OS, ako zbog ničeg drugog, onda zbog Starta, no nije mi to ni najmanje smetalo jer sam ionako još od 7-ice stekao naviku da lupim WIN key i počnem pisati naziv onoga što mi treba. To WIN + naziv_programa je jedna od stvari koje mi zasad fale u 10-ki i nadam se da će se uskoro vratiti kroz neki update (u međuvremenu funkcioniram tako da otvorim PowerShell i od tamo otvaram programe jer sam si organizirao aliase tako da za ono što često koristim trebam upisati jedno-dva slova i stisnuti enter). Rekao bih da je 10-ka sličnija 7-ici nego što je to 8-ica bila. S obzirom da se posljednih godina svi okreću mobilnom tržištu, takve novotarije nisu čudne. Sigurno je i Microsoftu lakše raditi samo na jednom jedinstvenom OS-u, nego da imaju jedan za smartphone i tablete, a drugi za desktope i laptope. Naravno, nekima se to sviđa, nekima ne, a trećima niti smrdi niti miriše. I meni se neke stvari ne dopadaju, ali kad se sve zbroji i oduzme rekao bih da sam jako zadovoljan jer je funkcionalnost onoga što je meni bitno ostala netaknuta, a s druge strane cijenim pokušaj da se uvedu neke nove stvari, pa makar to i nije izvedeno na način na koji bih ja to htio.
KhongLo je offline   Reply With Quote