Mislin se možda preć na B.Net nakon šta mi ode ugovor s Telekomom, pa me zanima koja je shemica s ovim stvarima ako neko zna:
* Bandwidth se na kabelu dijeli koliko ja znan. Je li to znači da ako iman nekog u zgradi/di već ko skida torrente nonstop cili dan da će meni net patit radi tog?
* Brzine su im "od, do". Na Telekomu nikad mi brzina nije pala ispod maksimalne, dapače, uvijek je par megabita iznad, bilo kad, bilo koje vrime. Je li se isto može reći i za B.Net, odnosno jesu li konstantni po pitanju toga? Sićan se prije kad bi pala kiša da bi net puca ka lud

* Kako stoji QoS ako netko zna? Je li smanjuju brzinu na nečem, tipa P2P protokolima kao torrentima?
* Je li netko koristi onu shemicu di se uzme onaj najjadniji router od njih (zapravo modem) i onda spojiš svoj? Sve išlo ok, triba ga stavit u bridge i onda mogu na njega bacit nešto tipa neki Mikrotik?
* Kakav je ping? Ovo mi je bitno, oni koriste HFC shemu? Znači amo reć da je server negdi u Splitu, isto na VIP/B.Net, triba bi očekivat u idealnim uvjetima vrlo nizak ping, pričamo o nekih 5-6ms? Inače kakav je, je li zastaje skakuče išta itd.? Kod mene uvik ravan i stabilan na DSL-u otkad ga iman (doduše najniži je 15ms zbog interleavinga i tih gluposti, nažalost)