Tema: Žderonje
View Single Post
Staro 20.08.2015., 13:53   #33280
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor KhongLo Pregled postova
U Austriji i Njemačkoj sam uvijek uspio naći neke "domaće" mjesto za klopu (sva sreća da ima puno ljudi iz HR i BiH tamo), pa nisam naletio na takve kombinacije. Ovo u Belgiji i Francuskoj sam se zeznuo jer sam samo uletio i pitao što imaju za specijalitet dana, čuo sam meso, krumpir i umak i odmah rekao neka donesu. Drugi put ću malo detaljnije ispitati o kakvom se umaku radi .

Pa meni u velkoj mjeri i odgovaraju takve kombinacije. Nisu više ni kod nas rijetki slatki umaci uz meso (ili barem slatko kiseli), a bome ni sam pekmez s mesom. Pogotov u cateringu za domjenke, česte su rolane pureće šnicle s pekmezom, ili pak svinjski file u saftu sa pekmezom od šljiva (oboje vrlo fino). Svinjetina je sama po sebi slatkasta tako da zna dobro pasat.

Pa onda kad pogledaš i kineska i indijska kuhinja puna je slatkastih umaka.

Citiraj:
Inače, najbolje gdje sam ikad jeo izvan granica Hrvatske je bilo prošle zime kad sam bio na nekom kongresu u Beogradu. Kod svakog obroka za hladno predjelo, toplo predjelo i glavno jelo dobiješ neku vrstu mesa, a onda dođe desert i dobiješ kiflice sa šunkom i sirom. To je uravnotežena prehrana po mom ukusu
Eh, kod njih još nisu mala gospodarstva i privatnici ubijeni jeftinim uvozom, dobra mesna sirovina je vrlo dostupna, tako da je kvaliteta i dalje na razini.

Citiraj:
Ne znam baš, ali možda jednom... Za većinu toga u životu sam dosta otvoren, ali kad se radi o hrani, baš i nisam. Traume iz djetinjstva. Kad sam znao doći do bake, pa je napravila recimo grah, ali nije imala paradajza u tubi, pa je nakrkala unutra slatkog kečapa ili kad nije imala prezli za pohanje mesa, pa je i griz poslužio.
Ja volim eksperimentirat. Recimo syss će se sad sablaznit kad napišem da sam jučerašnju gibanicu od sira jeo s - kečapom
Svojevremeno sam ko klinac u sarmu i ćušpajz stavljao majonezu

Citiraj:
Ričet je upravo skuhan za današnji ručak. Ima još par šnicli od jučer koje će također poslužiti, a neki dan sam naletio na Milku na akciji, pa će jedna od 300 grama nestati za desert.
Idu hladniji dani, bacit ću se i ja polako na variva. To onda napravim veliki lonac pa 3-4 dana uživam