View Single Post
Staro 18.08.2015., 21:32   #13
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Epilog priče: zamijenjena 4 kondenzatora iz gornjeg lijevog kvadranta:

Stavio sam "obične" low ESR kondiće, nožice ostavio malo dulje, na kraju onako malo "stopalo" i zalemio na PCB gdje su bili ovi SMD, ne izgleda super, ali Sagem radi radi već 3 mjeseca bez greške
Malo se grije taj dio routera, hlađenje je dosta bolje dok je u okomitom položaju s tim dijelom gore. Ali je preživio bez problema ove ljetne temp od 30+ °C u sobi gdje je smješten.

Idući projekt: staviti vanjsku wifi antenu.
U donjem lijevom uglu na gornjoj slici označena je interna antena, barem mislim da je to, nema što drugo biti taj komad lima.
Sad bi to trebalo odlemiti, nalemiti kabel i napraviti rupu za konektor. Mislio sam gore lijevo na slici, ali tamo dolazi napajanje pa me brinu eventualne smetnje. Druga opcija je provesti kabel gore desno pokraj tel. utičnice.

Postojeća antena otraga je zalemljena ovako:

Router sa zadnje strane, definitivno ima više mjesta pokraj konektora od napajanja:

Mišljenja, prijedlozi?
Kakav konektor i kabel moram točno tražiti?
Mogao bi pokupiti sa krepanog huaweia kabel i antenu, tamo je kabel direkt zalemljen na pločicu, a antena neodvojiva pa ne znam da li bi to bilo ok rješenje. Nije nužno da antena bude odvojiva. Vidi se na prethodnim slikama kako je na tom starom routeru to izvedeno.
c-shadow je offline   Reply With Quote