View Single Post
Staro 17.08.2015., 22:03   #42
Tachikoma
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2013
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 19
Citiraj:
Autor Tachikoma Pregled postova
Nevezano uz problem sa diskom, imam jako los internet signal. Najcesce je jako upitno mogu li se spojiti uopce. Skidanje bilo cega veceg je gotovo nemoguce.
Ok, ovo je riješeno prije nekih tjedan dana, ali nisam ništa postao jer zaboravih. Proučio sam neke alate za spašavanje (površno) i nisam htio predugo čekati s time, jednostavno sam odlučio bootati sa CD/DVD-a program za spašavanje i iz njega otvoriti upute za njega (nema smisla pisati na papir ili pamtiti jer ponekad ima cijeli niz stvari koje želim barem prvi put kako treba odraditi). Srećom sam imao sreće i bilo je jako jednostavno.

Prvo sam koristio System Rescue CD 4.5.4., ali nisam s njima uspio puno napraviti jer nisam imao najbolju dokumentaciju i za dobar dio stvar iz gparteda mi je javljalo da mogu ostati bez podataka pa sam od njega odustao i probao sa Lucid Puppy-em i bilo je jako jednostavno. Samo sam trebao mountati driveove i kopirati sa zaključane na otključane particije. Mogao sam pristupiti svim podacima na zaključanoj particiji bez ikakvih problema.

Istina, dobar dio ljudi koji čitaju vjerojatno facepalmaju jer ovo nije popravak ni ništa, ali sam do podataka došao, uspio sam se snaći. Nakon kopiranja, formatirao sam, instalirao Win 10 i to je to. Uglavnom sreća.

Hvala svima na savjetima, da mi niste predložili gparted, ne bih googlao i ne bih naletio na Lucid Puppy.

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 11.02.2019. u 18:36.
Tachikoma je offline   Reply With Quote