View Single Post
Staro 17.08.2015., 09:33   #15
Perestrojka
CNE @ Verne global DC
Moj komp

Perestrojka's Avatar

Datum registracije: Feb 2015
Citiraj:
Autor Remixer Pregled postova
Da ne otvaram novu temu, nadam se da mogu tu pitati.
Prije pola godine kupio sam SignalKing 20dB antenu, ova: http://www.lelong.com.my/signalking-...-02-Sale-P.htm
i doma na stolnom PC-u (Windows 7) je radila normalno i bio sam zadovoljan, dok na novom laptopu sa Windows 8 radi nakratko ili uopće ne radi, da bi neki dan skroz krepala.
Jbg, te kineske vole krepat, meni je slicna nakon godinu dana samo prekinula s radom u jednom trenutku, pa zavrsila u smecu u drugom

Citiraj:
Najviše me zanima koju bi mogao kupiti (neku bolju) i jel mora biti USB povezivanje ili mogu npr. neku sa RJ45 LAN konektorom? To bi mi bilo nekak bolje...
Vecinom se radi o tome da su kartice koje se povezuju USB-om plug n play, znaci ustekas, ako radi out of the box - super, ako ne, instaliras drivere pa ce radit. Upravljas njom preko upravljackog programa ili windows network managera.

Dok su "kartice" koje se povezuju preko RJ45, odnosno mreznog kabela, uredjaji aka routeri ili ap-ovi, koji se ponasaju kao kartice te vrse konverziju mreze sa wirelessa na zicanu mrezu ( UTP kabel, RJ45 konektori ), te se preko njih moze spajati vise racunala odjednom na jednu mrezu. ( Najjednostavnije receno ).

Preporuka routera koji vrsi to sto trazis ( link ) No potrebno je imati antenu na koju ces ga montirati, kao i znati osnove RouterOS-a za konfiguraciju.

Sto se tice ove kartice Alfa U Tube, koju si linkao, ako ti treba USB nacin spajanja, mozes nju uzet, to je ok kartica.

Citiraj:
Zbog čega se sve te antene povezuju preko USB sučelja?
Jer je to najjednostavniji nacin povezivanja sa racunalom, usb pruza dovoljno snage za rad kartice i nije bottleneck brzine kod transfera podataka. preko njih.

Citiraj:
-i još me zanima kako će to raditi na Windows 10 kad nema drivera za W10 ili se može koristit driver od W7 / W8.1 ?
Pronjuskaj malo po netu prije kupovine, da se ne zaletis. Ukoliko je USB kartica nema garancije da ce radit, moze radit, a i ne mora. No ako se radi o kartici / routeru koji se spaja preko RJ45, onda ce 100% radit, jer drugacije komunicira sa racunalom nego USB kartica.

--------------------------------------------------------------------------

Citiraj:
Autor svetac.svetac Pregled postova
da jagica je iz kine pise na njoj nesto na kineskom i ima pripadajuci kabel koji je zakaćen na njoj , spojena je na alficu koja ide na usb

http://img.diytrade.com/cdimg/122070...gi_antenna.jpg

http://www.dhresource.com/albu_62587...ss-network.jpg
OK, onda ce ti trebati i nekakav adapter sa Female N na RP-SMA da bi spojio tu gridicu na Alfa karticu.

Tipa ovo: ebay item , uzmi izvana, posto kod nas nabijaju cijene takvim stvarima ili ih nema uopce za nabavit.
Perestrojka je offline   Reply With Quote