View Single Post
Staro 17.08.2015., 03:45   #57
osspaljeni
Silence
Moj komp

osspaljeni's Avatar

Datum registracije: Jul 2011
Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
Momak se čudio i uvjeravao me da je SATA konekcija "nazad kompatibilna" i treba raditi. LOL
Nakraju mi rekao da mi je najbolje kupiti nekakvu karticu koju uštekam u ploču te u nju disk. Da , baš mi to treba - još malo zakomplicirat sve skupa.
Jeste "nazad kompatibilno", samo je problem što si ti naletio na specifičan čip koji se neslaže s drugim specifičnim čipom. Događa se, šta ćeš.

Ova ideja s karticom ti neće raditi...
Tj. raditi će ti disk u Windowsima; nakon što windowsi dignu driver za spomenutu karticu i očitaju disk, ali isti nećeš vidjeti u BIOSu niti ćeš moći dizati sistem s njega.

Citiraj:
Ti si ECS ploču od 800kn komentirao s time da ubuduče uzmem neku poštenu ploču ili bar AsRock ako pucam na jeftino.
Komentirao sam svoja iskustva sa spomenutom markom koja su uglavnom završila negativno.

Citiraj:
U biti me pomalo čudi kako to nisu primjetili stručnjaci u servisu umjesto komentara "ploča mrtva" samo zbog pokušaja da je upale na osnovu crteža.
Pomalo se čovjek zapita o stručnosti ljudi koji rade na tim mjestima ...
Jer je to zadnje što bi i ja gledao i jer ECS očito nije sposoban ni manual napraviti kako treba
Ako je tako nacrtano očekujem od ploče da tako i radi. Mogli su ubaciti neki papirić u manual (kako to drugi proizvođači znaju napraviti) sa ispravkom netočnog navoda ali eto, čak ni to nisu napravili.

Zato sam ti i rekao da staviš spomenuti jumper onako kako je nacrtano u manualu i da ploču takvu odneseš nazad