Citiraj:
Autor Nikky
A bemu miša maloga, nemoj se nervirati na ove vručine, prokuhat ćeš
Ovog čuvenog F60 prodaš ili ostaviš u kompu di uredno radi i kupiš neki baziran na Marwell - u i pjevaj.
Ma koliko se grozio, rješenje je da istreseš odr. količinu zelembača, kako bi to rekao Bob Rock
|
Ma daleko od toga da ovo nervira ali , pošto se radi o problemu koji nebi smio uopče postojati , ovako nešto mi definitivno nije normalno.
Baš sam jučer pričao ovo malom od prijatelja.
Momak se čudio i uvjeravao me da je SATA konekcija "nazad kompatibilna" i treba raditi. LOL
Nakraju mi rekao da mi je najbolje kupiti nekakvu karticu koju uštekam u ploču te u nju disk. Da , baš mi to treba - još malo zakomplicirat sve skupa.
Citiraj:
Autor osspaljeni
Zvuči kao da si se zainatio... 
|
Zbog čega? Jer nametnutu kupovinu novog diska ne gledam kao normalnu stvar?
Citiraj:
Autor osspaljeni
Imaš ti AsRockica i za ispod 400 Kn, ali sve ti je to koliko para toliko muzike.
AsRockice barem rade kako spada, iako su "jeftine".
|
Ti si ECS ploču od 800kn komentirao s time da ubuduče uzmem neku poštenu ploču ili bar AsRock ako pucam na jeftino.
A kao što rekoh , meni osobno ploča od 800kn ne zvuči kao jeftina. To je sve.
A to što uvjek ima jeftinijih i skupljih ploča ...to je nešto drugo.
Inače , moje laičko opažanje je da mi se više sviđa limič od ECS. Uz to je spužvast i čovjek se ne treba opterečivati s onim kačkama za kontakt i hoče li pri montaži to zabiti u USB port.
Uz to, s ECS dobiješ 6 ljepo zapakiranih SATA kabela a s ASRock dobiješ 2 u istom paketiču jer bi ih valjda koštalo previše plastike da su u odvojenim pakiranjima
Na drugu stranu , kad sam u AsRock manualu gledao jumper ...on je bio orijentiran kao i na ploči ...a na samoj ploči je pin jedan bio označen s malim trokutičem.
Kad sam nakon toga pogledao vlastitu ESC fotografiju , odmah sam primjetio da je i tu pin jedan označen. Problem je što je u pitanju crtica a ne trokutič a ta crtica se naslonila na bazu konektora što je napravilo nevidljivom...i kad se uz to složi kriva orjentacija u manualu tj. zamjenuti crteži zajedno s brojevima pinova , eto ti pizdarija.
U biti me pomalo čudi kako to nisu primjetili stručnjaci u servisu umjesto komentara "ploča mrtva" samo zbog pokušaja da je upale na osnovu crteža.
Pomalo se čovjek zapita o stručnosti ljudi koji rade na tim mjestima ...
Što se tiče samog AsRock ,moje iskustvo je da rade ...dok ne prestanu raditi.
Naime , ova ploča koja mi je izdahnula je bila 3 AsRock ploča po redu koja je to napravila.
Zbog toga sam imao namjeru kupiti nešto drugo ali eto , sudbina me opet spojila s AsRock.
@windfucker
sad si mi dao ideju da bih mogao zamjenit SSDove .
Corsair s Intelom iz HTPCa umjesto da praznim novčanik.
Sad garant zvučim ko neki veči škrtac