Tema: Iskon
View Single Post
Staro 16.08.2015., 17:04   #2796
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor franzD Pregled postova
A isto tako možemo pogledati i SNR marginu?

Kao što sam napisao, u udarnom terminu mi se javljaju ES/SES-ovi zbog čega ruter napravi reset, ne znam jel sam odluči da to treba ili dobije naredbu od iskona da to napravi. Dakle, ne re-sinkronizaciju već lijepo reset od tri minute, pa ti čekaj...

Pravo je čudo ako uspijem dobiti 24 sata uptimea linije i/ili rutera, pa prije nego se opet krenem natezati da mi spuštaju profil ili dižu SNR marginu,
Vidim ja sta tebe muci medjutim spliter nece tu pomoci jer se tebi vjerojatno desava sljedece.

U udarnom terminu margina ti vjerojatno ode na 6 ili nize i onda umjesto sinhronizacije router se resetira jer koliko vidim iz svih tih ss-ova margina ti plese max do 7 nesto...

Uredi si to sam pa testiraj.

Putty - Telnet - port 23

192.168.5.1

echo && bash
busybox

xdslctl configure --bitswap on --sra on --trellis on --i24k on --maxDataRate 24007 2507 50000

Ako nakon ove sinhronizacije margina ne bude iznad 7 jos spusti download npr:

xdslctl configure --bitswap on --sra on --trellis on --i24k on --maxDataRate 23507 2507 50000

Upload bio ti na 2,5 ili 2,7 je skoro tako svejedno... koliko je to realno brze ? Tak da...

Ako spustis download na nizu sinhronizaciju i upoad ce nesto bolju marginu imati.

Kada si podesis da ti margina bude izmedju 7 i 8 u ne vrsnom vremenu onda ces vidjeti kako se ponasa i na koliko ce ista pasti kada opterecenje bude najvece i dali ce dolaziti do pucanja veze...

Makni spliter dok to radis....

Tebi je postavljen identican profil kao meni samo ti imas vece oscilacije pa imas i problema.

Training Margin(Q4 in dB): -1(DEFAULT)

Evo, ovako je postavljena margina kod tebe i nemos na nju utjecat direktno osim smanjenjem sinhronizacije kako sam ti gore napisao.
silver_tip je offline   Reply With Quote