Citiraj:
Autor franzD
A isto tako možemo pogledati i SNR marginu?
Kao što sam napisao, u udarnom terminu mi se javljaju ES/SES-ovi zbog čega ruter napravi reset, ne znam jel sam odluči da to treba ili dobije naredbu od iskona da to napravi. Dakle, ne re-sinkronizaciju već lijepo reset od tri minute, pa ti čekaj...
Pravo je čudo ako uspijem dobiti 24 sata uptimea linije i/ili rutera, pa prije nego se opet krenem natezati da mi spuštaju profil ili dižu SNR marginu,
|
Vidim ja sta tebe muci medjutim spliter nece tu pomoci jer se tebi vjerojatno desava sljedece.
U udarnom terminu margina ti vjerojatno ode na 6 ili nize i onda umjesto sinhronizacije router se resetira jer koliko vidim iz svih tih ss-ova margina ti plese max do 7 nesto...
Uredi si to sam pa testiraj.
Putty - Telnet - port 23
192.168.5.1
echo && bash
busybox
xdslctl configure --bitswap on --sra on --trellis on --i24k on --maxDataRate 24007 2507 50000
Ako nakon ove sinhronizacije margina ne bude iznad 7 jos spusti download npr:
xdslctl configure --bitswap on --sra on --trellis on --i24k on --maxDataRate 23507 2507 50000
Upload bio ti na 2,5 ili 2,7 je skoro tako svejedno... koliko je to realno brze ? Tak da...
Ako spustis download na nizu sinhronizaciju i upoad ce nesto bolju marginu imati.
Kada si podesis da ti margina bude izmedju 7 i 8 u ne vrsnom vremenu onda ces vidjeti kako se ponasa i na koliko ce ista pasti kada opterecenje bude najvece i dali ce dolaziti do pucanja veze...
Makni spliter dok to radis....
Tebi je postavljen identican profil kao meni samo ti imas vece oscilacije pa imas i problema.
Training Margin(Q4 in dB): -1(DEFAULT)
Evo, ovako je postavljena margina kod tebe i nemos na nju utjecat direktno osim smanjenjem sinhronizacije kako sam ti gore napisao.