Instalirao win 10 mobile(build 10512) praktički isti dan kada je postao dostupan i to upgradeom sa wp8.1 denima. Dok nisam napravio factory reset radi je totalno katastroficno, sve je stekalo, mob se pregrijavao, apps neke nisu uopce radile i tako. Kada sam napravio reset onda su se stvari stabilizirale i mob je počeo raditi puno bolje.
Razlike od prijašnjeg builda su da je ovaj puno stabilniji, ima drastično manji battery drain, sms radi normalno, animacije i aplikacije se puno bolje ponašaju(brže pokreću, manje štekaju)
Ono što ipak je vidljivo je da ovo ipak još nije build za full time upotrebu na glavnom mobitelu.
Trenutni problemi na koje sam ja naisao su:
- Internet sharing ne radi
- lockscreen je spor za popizdit
- mobitelu treba malo da se zakljuca pa pazite kada ga stavljate u džep
- aplikacije se jos uvijek povremeno ruse i ne rade (tipa ne mogu pokrenuti wheather, messaging(sms) i sl. app, pricekam pola sata, app proradi)
- notification centar kada se spusta zna lagati
- quiet hours ne radi i konstanto blinka u not. centru iako imam cortanu i namjestio sam quiet hours
- mobitel još uvijek pati od battery draina (iako drasticno manje nego sa prijašnjim buildom)
- mail app pravi probleme oko accountova(svako malo javlja da je acc details out of date) i jos neke bugove
Sve u svemu imam dojam da je jos puno posla pred njima, ali da ukoliko ovako nastave sljedeci build bi trebao biti ok za koristenje full time jer ovaj build je neusporedivo bolji od prosloga.