View Single Post
Staro 15.08.2015., 15:06   #5510
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
iOS ima odlican memory management. Iako je baza sa OS X-a, usudim se reci da je puno bolji nego na OS X-u, ali i Windowsima. Androide necu uopce spominjati u takvoj konkurenciji

No ne mozes ti optimizirati 'teske' web stranice. Nikako. Od facebooka pa na dalje. Ma ne samo to, vec ne mozes ni ove obicne. Cim imam na 5s preko 3 taba ocekujem refresh sljedeci put kad upalim Safari i vracam se unazad.

A iPhone 6+ da ne spominjem. No njemu nije problem samo ram, vec i cudna rezolucija + skaliranje iste. Pojede to jos vise rama, ali i procesorske + GPU snage. Tu ce morat nesto novo rijesiti, jer iako bi i njemu ram pomogao, bojim se da nije samo do rama. Slicno kao i kod iPada 3. Isti problem je i on imao.

No opcenito, ova promjena Appleove politike mi ide na zivce. Prije kad skines beta verziju OS X-a, ista je bila u najmanju ruku stabilna kao Windowsi koji su na trzistu vec 2-3 godine. Sad su bete bugovite, barem prve 2-3 iteracije iste. Tek nakon toga je beta stabilna.

Sve je to rezultat prevelikih promjena, od dizajna, mijenjanja funkcioniranja samog koncepta OS-a (i iOS-a i OS X-a). Zeljeli su jednostavno napraviti previse za premalo vremena.

Mozda je to i moguce, ali sumnjam. Ako njima koji su uvijek pazili na najsitnije gluposti nije poslo za rukom, onda je bolje odustati na vrijeme. I zato se sada nadam da nece nastaviti ovim tempom. Na OS X-u su taman sredili sve sto se trebalo srediti + uveli dosta novina. Sad neka to lagano odrzavaju.

iOS po meni jos uvijek nisu sredili da radi jednako dobro kao sto je recimo iOS 6 radio. Ne mogu obarati rekorde svake godine, to valjda svatko shvaca, pa i Apple najvise. I mislim da radi toga cjepidlace sa hardwareom, stede kako bi vise zaradili dok prodaju kao ludi. Zato zivim u nadi da ce im barem dvije godine za redom prodaja po malo opasti. Jer to bi ih natjeralo na promjene.

iPad je recimo prica za sebe. 6 kvartala za redom prodaja opada. Dok prodaja iPhonea bolesno raste, a macovi se prodavaju kao vruce kifle iako cijeli ostatak trzista rapidno opada. Tu ce vjerojatno najprije krenuti sa dosta promjena.

No ukoliko i dalje budu inzistirali na 16gb storagea i 1gb rama, onda neka se hebu. Dok je 16gb rjesivo barem kupovinom skupljeg modela, kod rama to nazalost nije slucaj. 6s+ me ne zanima, pa to je jebena tava a ne phablet. 6S zelim, ali samo ako ce imati 2GB rama. 1GB = nema sanse da kupim. Cekam 7S, do tad ce i 5s + razni androidi odlicno posluziti. Motorola me vec odusevila predstavljenim, tako da cu ici vjerojatno na Pure ili mozda cak i OP2
Mileni je offline