Citiraj:
Autor Drvoje
Ima li šanse da taj nesretni SSD uključiš u nekom drugom (tuđem) kompu, i testiraš nekim HDD alatom?
|
A što fali mome malom HTPCu?
Evo par testova.

Inače , da s diskom nešto nije u redu pretpostavljam da ga nebi mogao ištekati iz jednog računala / uštekati u drugi te normalno dignuti Win i raditi na istom dok bekupiram neke stvari...drugim riječima , da nnešto nevalja s diskom , pretpostavljam da bi mi računalo to dalo do znanja?
Citiraj:
Autor osspaljeni
Nekužim stvarno što bi te moglo zezati osim samog diska, ali ako si se baš zainatio da mora biti taj disk sretno s time 
|
Nisam se uopče zainatio

Recimo ovako ...draže mi je trošiti novac na stvari koje me zanimaju*
a svaka kuna koju potrošim na nešto što me ne zanima je kuna koju sam mogao potrošiti na nešto što me zanima.
Mislim da zvuči razumno?
*iz moje razine znanja se valjda bez problema može zaključiti kako kompjuteri u to ne spadaju
Citiraj:
Autor Nikky
Ova nova mobo izgleda bolje i čini se kao dobar potez.
|
Kolega osspaljeni je rekao da idem na AsRock ako baš hoču jeftino pa nisam ni razmišljao što uzeti.
Što se tiče 'jeftinog', cijena je skoro ista a moja definicija jeftine ploče nije 800kn :-/
Citiraj:
Autor Nikky
Potrošio sam neko vrijeme popodne i izgleda da ovdje se radi o zahebanom slučaju,
izgleda da se kolju Hasweli sa SandForce baziranim ssd - ovima, na netu se može naći više primjera i govori se o tome,
za primjer evo jedan > http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=122058
htio mu savjetovati da uzme oni Intel 520 šta se nudi, ali i taj je SandForce,
kao moguće rješenje treba ići na one bazirane na Marwell chipsetu (ili neki drugi), npr. Plextor M6S ...
|
Nikky, hvala ti čovječe što si to iskopao!
Odvojio sam malo vremena za sve pročitati i mislim da shvačam.
Haswell procesori u kombinaciji s novim pločama serije 8 i 9 se kolju sa SSDovima koji imaju te Sandforce čipove.
Tako da ...iako sam s Z97i matične prešao na H97M to je ista familija pa nisam riješio ništa.
Što se tiče Sandforce čipova , spominju se 2 serije tj. 1200 & 2200.
Ovi prvi su ugrađeni u ovaj Corsair a ovi drugi su očito ugrađeni u sve što je proizvedeno nakon njega.
...ili drugačije rečeno "u sve novije diskove" pa je razumljivo zašto 'Drvoje' i 'osspaljeni' nemaju problema s diskovima s sandforce čipovima...garant imaju nove diskove.
Obzirom na problem kojeg imam i činjenicu da je ovo bilo aktivno 2013 , očito je da proizvođači nisu riješili ništa i da su kupcima servirali jedno ljepo "tko vas yebe".
Iako ne znam jeli to uopče nekako bilo moguče riješiti , grozim se nedostatka podrške za nešto što je tad ljudima bilo još u jamstvu!
Riješenje kao "odjeb normalnog hardvera te kupovina novog" mi ne sjeda ni sada ali da sam se javio na forum prije 2 godine kad je disk bio pod jamstvom , mislim da bi prokuhao.
Zadnje , iako sandforce 2200 čipovi nemaju spomenutih problema s kompatibilnosti , tko kaže da za 2-3 godine neče bit neka nova glupost zbog čega če svi trebati odyebati te diskove. Fuj!
Uglavnom , misteriozni problem riješen a priča se nastavlja kad kupim disk.
Hvala svima!