View Single Post
Staro 15.08.2015., 10:21   #52
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Cool

Citiraj:
Autor Drvoje Pregled postova
Ima li šanse da taj nesretni SSD uključiš u nekom drugom (tuđem) kompu, i testiraš nekim HDD alatom?
A što fali mome malom HTPCu?

Evo par testova.

Inače , da s diskom nešto nije u redu pretpostavljam da ga nebi mogao ištekati iz jednog računala / uštekati u drugi te normalno dignuti Win i raditi na istom dok bekupiram neke stvari...drugim riječima , da nnešto nevalja s diskom , pretpostavljam da bi mi računalo to dalo do znanja?

Citiraj:
Autor osspaljeni Pregled postova

Nekužim stvarno što bi te moglo zezati osim samog diska, ali ako si se baš zainatio da mora biti taj disk sretno s time
Nisam se uopče zainatio
Recimo ovako ...draže mi je trošiti novac na stvari koje me zanimaju*
a svaka kuna koju potrošim na nešto što me ne zanima je kuna koju sam mogao potrošiti na nešto što me zanima.
Mislim da zvuči razumno?

*iz moje razine znanja se valjda bez problema može zaključiti kako kompjuteri u to ne spadaju

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Ova nova mobo izgleda bolje i čini se kao dobar potez.
Kolega osspaljeni je rekao da idem na AsRock ako baš hoču jeftino pa nisam ni razmišljao što uzeti.
Što se tiče 'jeftinog', cijena je skoro ista a moja definicija jeftine ploče nije 800kn :-/

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Potrošio sam neko vrijeme popodne i izgleda da ovdje se radi o zahebanom slučaju,
izgleda da se kolju Hasweli sa SandForce baziranim ssd - ovima, na netu se može naći više primjera i govori se o tome,
za primjer evo jedan > http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=122058
htio mu savjetovati da uzme oni Intel 520 šta se nudi, ali i taj je SandForce,

kao moguće rješenje treba ići na one bazirane na Marwell chipsetu (ili neki drugi), npr. Plextor M6S ...

Nikky, hvala ti čovječe što si to iskopao!

Odvojio sam malo vremena za sve pročitati i mislim da shvačam.

Haswell procesori u kombinaciji s novim pločama serije 8 i 9 se kolju sa SSDovima koji imaju te Sandforce čipove.
Tako da ...iako sam s Z97i matične prešao na H97M to je ista familija pa nisam riješio ništa.
Što se tiče Sandforce čipova , spominju se 2 serije tj. 1200 & 2200.
Ovi prvi su ugrađeni u ovaj Corsair a ovi drugi su očito ugrađeni u sve što je proizvedeno nakon njega.
...ili drugačije rečeno "u sve novije diskove" pa je razumljivo zašto 'Drvoje' i 'osspaljeni' nemaju problema s diskovima s sandforce čipovima...garant imaju nove diskove.

Obzirom na problem kojeg imam i činjenicu da je ovo bilo aktivno 2013 , očito je da proizvođači nisu riješili ništa i da su kupcima servirali jedno ljepo "tko vas yebe".
Iako ne znam jeli to uopče nekako bilo moguče riješiti , grozim se nedostatka podrške za nešto što je tad ljudima bilo još u jamstvu!
Riješenje kao "odjeb normalnog hardvera te kupovina novog" mi ne sjeda ni sada ali da sam se javio na forum prije 2 godine kad je disk bio pod jamstvom , mislim da bi prokuhao.

Zadnje , iako sandforce 2200 čipovi nemaju spomenutih problema s kompatibilnosti , tko kaže da za 2-3 godine neče bit neka nova glupost zbog čega če svi trebati odyebati te diskove. Fuj!

Uglavnom , misteriozni problem riješen a priča se nastavlja kad kupim disk.
Hvala svima!