Ne znam zasto ljudi kupuju laptope s 15.6" monitorima i onda full HD rezolucijom (1920*1080). Po meni cisto bacanje novca (jedino ako nema izbora). Imao sam 17" laptop 16:10 i rez. 1680x1050 - SAVRSENO.
Taman malo manja slova/ikone, ali vrlo ugodno za rad. Sad imam isto 17", ali 1920x1080 px - morao sam sve povecati 25%. Kad otvorim DOS prompt posto na njega povecanje fonta valjda ne djeluje, DOSLOVNO moram koristiti povecalo za pregled jer su slova premala.
Da ne govorim da pored toga sto jednostavno golim okom ne primijetite toliko male piksele, bolje performanse kod igranja dobijete na manjim rezolucijama ekrana. Ako imate preveliku rezoluciju pa igrica "steka", smanjujete rezoluciju, ali nije vise "native" rezolucija i slika postaje mutnija. Dakle, prevelika rezolucija ekrana nema niti jednu prednost.
Kod TV-a se manje-vise svi slazu da je npr Full-HD rezolucija neprimjetna golom oku do velicine ekrana od cca 40", ali ljude to ne smeta da kupuju (i bacaju novce) na 32" ekrane i Full-HD rez.