View Single Post
Staro 13.08.2015., 16:58   #242
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Pa da, to je sasvim normalno. Sud sam po sebi provodi odluke koje je zakonodavac propisao ne ulazeci u tumacenje zakonitost istih...

Postupa prema slovu i pismu vazeceg zakona. Taj zakon o HRT-u, pravilnik ili sto god vec se i dalje sprovodi bez obzira na presudu upravnog suda.

I sta se dogadja.., odjavio si i oni te ponovo prijave jer nisi dao da ti udje kontrolor u kucu. Neplatis jer si odajvio. Dodje ovrha koja je sama po sebi sasvim legalna, sutis i platis ili ulozis prigovor pa ides na sud.

Tek onda sud moze obustaviti ovrhu i to iskljucivo ako se pozoves na "nepovredivost doma" i prilozis dokaz da si odjavio pretplatu ( povratnica sa datumom odjave ) i izjavis da ne posjedujes tv prijemnik ili da se stanje nije promjenilo u odnosu kada si odjavio uslugu.

I sta se onda dogadja... opet ovisi od osobe do osobe, HRT prilozi sudu da imas auto i sve pada u vodu... nemas auto prodjes ok... dakle doslovce sve ovisi od osobe do osobe.

Sud ti uopce nemora povjerovat da nemas nista na osnovu cega se placa pristojba...

E sad sto je sam zakon u pojedinim djelovima neustavan je na osteceniku da dokaze, hebe se drzavi, saboru i saborskim zastupnicima...

Oce sabor sam sebi izbijati lovu iz proracuna ? Nece...

Tko ce placati za HRT ako gradjani ne placaju ? Drugi gradjani iz poreza...

Zasto je pristojba u iznosu od 80kn skuplja od dopunskog zdrastvenog ? Sabor odlucio....

Zasto je upravni sud presudio tako "na korist" gradjana ?

Zato sto zalba moze ici na ustavni pa europski sud za povredu prava a to nije dobro za vladajuce politicare...

Nadalje, nama sanse da zakonodavac ostavi ovakvo stanje stvari oko pretplate, nema sanse da zakonodavac dopusti da pola Hrvatske odjavi pristojbu osim ako odluce da je nece placati gradjani a u to sumnjam...

HRT ce kada odjave postanu masovnije 10000% ici u izmjenu zakona sa podrskom sabora, to netko mora tamo placati a drzava novaca nema i zakonodavac ce 100% ici na ruku HRT-u.

Sada dok je stanje stvari ovakvo kakvo je treba odjaviti jer ja zbilja vjerujem da bi mogla naplata ici vezano za prikljucak na struju i kasnije to nece moci biti moguce...

Sad je samo predah na poluvremenu te iako se nama cini da vodimo zapravo nemamo sanse dobiti utakmicu... jedino sto bi se moglo napraviti je neka peticija o smanjenju HRT pristojbe ali i to je trnoviti put radi Hrvatskog mentaliteta.

Ljudi ce potpisati za brak, autoceste i slicne stvari ali za smanjenje poreza u vidu pristojbe nece... ili su nezainteresirani no tu ipak jednu veliku ulogu igraju i sindikati... koje to ne interesira jer nije za njihov djep.
silver_tip je online   Reply With Quote