Pozdrav, evo već par godina se bavim popravcima na elektronici i do sada su to bili uglavnom kompjuteri i laptopi. Dakle utvrđivanje kvara i postupanje po istom, od lemljenja, zamjene nekih chipova i slično, nije mi navedeno struka više hobi, ponekad uspijem stvar riješiti, ali naravno ponekad ne.
Međutim u zadnje vrijeme su mi pod ruke došli i mobiteli a sve u smislu da bi me netko zamolio da bacim oko i na mobitel jer ne radi itd...uglavnom su to bile greške na matičnim plocama bilo da su korodirali kondenzatori, chipovi i ostalo.... Problem je za razliku od matičnih ploca kod kompjutera da su navedeni puno manji kod mobitela. Recimo kod iphone 5 neki kondenzatori su toliko mali da ih skoro okom na vidiš
Gledao sam dosta videa po netu, youtube na navedenu temu... kako i šta postupiti kada je potrebno promjeniti tako mali kondenzator, ali i dalje ostaju brojna pitanja.... Ima li netko iskustva vezano za navedeno i koji mi alat sve treba? Treba mi nekakva preporuka šta kupiti naravno da mogu odlučiti koliko je uopće isplativo u sve to ulaziti. Naravno alat bi trebao biti funkcionalan odnosno svrsihodan a ne da kupim nešto što će mi samo "poluslužiti". Dakle, znam da mi treba mikroskop usb? Imate li preporuku? Lemna stanica odosno lemilica i koja? i šta ja znam šta još sve? koji flux bi bio najkvalitetnij? puhalica?....i da li je to isplativije kod nas kupiti ili ebay?
Hvala svima!