Pozz ekipa,
Došao i meni neki dan tehničar (doduše vrlo zelen i neiskusan pa sam više manje ja radio šta treba jer imam neke firewall boxove, wifi APs i dodatni router ) postavili smo novi router, obavili smo proceduru prelaska na VOIP dobio ovog famoznog ZTE ZXDSL 931VII. Zanimljivo je bilo to što nakon što mi je crko Tcomov oficijalni Thomson, nisam trazio novi nego sam od svoj trošak sebi kupio solidni router na koji je bio ubačen DD-WRT koji je radio uredno do zamjene.
Ali junior je bio obavezan traziti bilo kakav router da kao vrati u Tcom kada dodijeljuje novi, tek toliko da znaju oni kojima budu mjenjali router kada budu prelazili na IMS-VOIP. Izvuko sam mu neki brickani TP-Link i dao sa osmjehom
Sve radi uredno i bez problema za sad, ali jedna stvar ne radi, a to je
Prikaz broja pozivatelja kada netko zove na telefon. Na analogiji je radio od 2005 godine kada smo trazili HALO C paket kako se tad zvao.
Trazio sam po onom njihovom T-Portalu gdje se moze registrirati i logirati te namještati neke postavke, opcije za to nema.
Kada uletim sa Admin postavkama u Router,
Calling Line Identification Presentation (CLIP, Type I and Type II) na oba phone priključka od routera su postavljena na on tj ima kvačicu.
Sada kada netko zove umjesto ispisa broja stoji PRIVATE.
Jel sam li nešto propustio ili treba zvati SKZ?