View Single Post
Staro 10.08.2015., 11:52   #506
Flake
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2008
Zdravo,

Namjeravam uskoro napraviti veliki upgrade u konfiguraciji sa AMD na Intel. Trenutnu konfu mozete vidjeti na profilu a namjeravam uraditi upgrade za sljedece:

CPU: Intel Core i7-5960X
MBO: ASUS RAMPAGE V EXTREME (pitanje ispod)
RAM: CORSAIR 64GB Vengeance LPX DDR4 2666MHz CL16 KIt
GPU: ZOTAC GTX 980 AMP! Omega Edition 4GB DDR5 (pitanje ispod)

Racunalo ce sluziti za Adobe AE i Adobe Premiere Pro. Par pitanja:

#1 MBO - Ima li neka alternativa ovoj maticnoj da je malo jeftinija ali ipak kvalitetna. One od 1600kn ddr4 ne bi uzimao i treba imati 8 slotova za ddr4.

#2 RAM - Zelim odmah uzeti 64GB RAMa pa da sam miran neko (duze) vrijeme. Ovaj ram iznad je 8x8GB a meni bi više odgovaralo 4x16GB tako da mogu upgrade napraviti za 3-4 god i uduplati ako bude potrebe. Ima li neki malo jeftiniji 4x16GB ddr4 od 2600mhz i vise?

#3 GPU - Adobe i CUDA? Ako je Adobe kompatibilan sa Cuda onda bi uzeo neku nvidia a ako nije moze onda preporuka za OpenCL tj neku Radeonku. Takodjer je li dobar izbor ova graficka GTX 980 AMP? Vidio sam da je i 780 Ti isto dobra i ima 2800+ cuda procesora.

#4 Hladjenje - Mogu li se posebno naruciti drzaci za 2011 socket za Noctua D14 koju imam? Ako ne, da li da ugradim vodeno hladjenje npr. Zalman Reserator 3 Max?

#5 Napojna - Je li dovoljno ovo moje napajanje za navedene komponente?

SSD ce biti Samsung Evo 500GB + 5tb wd green & 2tb wd green za storage. Treba li jos nesto spomenuti?

Malo sam ispao iz ritma sto se tice komponenti i konfiguracija pa nemojte zamjeriti ako grijesim u necemu u ovoj konfi iznad.
Flake je offline   Reply With Quote