Citiraj:
Autor Drug Brko
Pa promašen je. Koliko je ploča bilo? Koliko verzija i koliko čipsetova? EOL nakon 12 mjeseci. I7 sa HTom se usijavaju i troše ko sumanuti, osjetljiv memorijski kontroler, svaka 4 ploča NEMA problema sa sva 4 keksa rama... i da ne nabrajam daljnje nedostatke. Sami Intel je rekao da su sa Sandy Bridgem i s1155 popravili sve što su usrali sa s1156.
To što si ti ostao na tome i što nemaš problema, ne znači da je ta platforma baš dobra. Imao sam tu platformu 2 godine, uvidio sam njene mane. Na kraju krajeva, igrom slučaja ti imaš "moj" i7 875K ES  znam dobro što može, što ne može i koji mu je limit. 4GHz sa HTom jedva i to sa kemijanjima. I7 2600K 4GHz sa HTom radi na stocku. A da ne spominjem koliko nije izbrljiv što se memorije tiče...
A što se 2000 tiče, to si u pravu. Samo netko žešće pogođen potrebom će okinuti te pare za polovni cpu bez gare.
|
Pa ja na jednoj ploči imam 4 keksa rama,na drugoj 3 keksa rama i to još različiti proizvođači i sve radi normalno,jedino je 1156 limitiran sa 16gb rama,prema intel specifikacijama više ne podržava
Neznam koliko je ploča i verzija bilo.
Pa nije baš 4GHz jedva,mogao bi ga bez problema držat jer mi ne prelazi 80 stupnjeva,držim ga na 3.8GHz i temperature su do 70 stupnjeva...treba mu samo dobar hladnjak i dobro kućište(provjetreno)
Neznam na koje još nedostatke misliš?