Možda sam u krivu, ali ne bih rekao da se ljudi bune zato što su dobili besplatan upgrade, nego zbog toga što su platili Windows 7 ili 8, a sada imaju dosta slična prava kao i oni koji su prevarili sustav i nisu dali ni kune za iste. Doduše, u updateu članka koji sam linkao u svom prethodnom postu na ovoj temi stoji da će oni koji su imali non-genuine Windowse 7/8/8.1 imati non-genuine Windows 10 i mogućnost da se "preobrate". Prema
ovome razlika između genuine i non-genuine Windowsa ipak postoji:
Citiraj:
If my computer is running non-genuine Windows can it still receive critical security updates?
Yes. Regardless of genuine status, you'll still be able to get critical security updates. However, if your copy of Windows isn't genuine, you won't be able to install many updates that are exclusively for genuine Windows customers, including Microsoft Security Essentials. Microsoft strongly recommends that you get genuine Microsoft software immediately to help ensure a safer computing experience.
|
~~~
Naletio sam jučer na jednu zanimljivu stvar. Naime, kada u Command Promt upišem
slmgr.vbs /dlv, piše da imam retail licencu, a kad odem na svoj Microsoft account, tamo mi kod naziva kompa piše
to be filled by OEM. Je li još netko imao takav slučaj?