Nakon par mjeseci gubljenja zivaca i googlanja, evo mene na forumu i upravo citam identican problem kakav i sam imam.
Isti router, isti (zadnji fw) kojeg sam fleshao davnih dana, Optima...
U mrezi imam 2 kompa (jedan spojen lan kabelom, drugi na wifi) i 2 android mobitela. Prvu sumnju u malware sam primjetio kad sam igrom slucaja u Chromeu sufrao Elipsovom stranicom i trazio televizije. Inace koristim FF... Iskocio mi je onaj vrag od "mupovog upozorenja blabla". Sve sam poskenirao na lokalnom kompu i na drugom takodjer... Nisam nasao nikakve klasicne i vec opisane simptome tog mup malwarea. Pratio sam i teme sa ovog foruma kako ukloniti to cudo, ali niti jedan simptom nisam nasao tako da nisam imao sta ukloniti.
Ali od tog dana imam dva druga problema - na mobitelima i na kompovima mi se klikovi redirectaju na neke adcash stranice i nemoguce je surfati. Kopao sam dublje i skuzio da se DNS mijenja u neke random. Kada u routeru rucno vratim DNS na 8.8.8.8 ili Optimin, problem nestaje, ali ne zadugo.
Napravio sam i test da nekoliko dana nisam uopce palio kompove u mrezi ali DNS se i dalje promjeni. Mobiteli spojeni na wifi ne bi trebali moci utjecati na promjenu DNS-a, nisu rootani. Rootani mob s adblockom nema problema sa redirectanjem klikova.
Probao sam s resetiranjem routera i promjenom passworda.
Dok ovo pisem DNS se vec promjenio u 78.108.179.113
Razmisljao sam o kupovini novog routera ali jedino ukoliko bi to zbilja rijesilo problem. Vec mi je lagano puna kapa ovoga :/ Ako netko ima kakvu ideju, slusam...