View Single Post
Staro 09.08.2015., 09:47   #1790
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
Kao i uvijek, sve je stvar statistike...ja sam sigurno preko 100 HDD-a promijenio u ovih 20-ak godina, i nikad nijedan nije crkao...a opet, kad sam radio NAS, potrošio sam 1 disk od 2TB na sigurnost podataka...po tebi valjda bespotrebno?

Najjeftiniji 60GB SSD na nabavi je 301kn, najjeftiniji 120GB je 385kn (začudo, isti disk, samo drugačiji kapacitet)

S obzirom koliko naplatim sat rada, razlika u cijeni mi vrijedi manje od pola sata, a ako bi mi se winsi skršili, na reinstalaciju bi potrošio daleko više vremena

Plus, što god da se desi, uvijek imam dvaput veći disk

Moje 2 lipe
Bekap je uvjek korisno imati , 120gb diskovi imaju najbolji omjer uloženo/dobiveno , veči diskovi su iskoristiviji od manjih.
Sve shvačam i s svim se slažem.

Ali , na osnovu dosadašnjeg iskustva kao nekakav normalan korisnik koji se ne opterečuje brzinama i sličnim, nemam baš osječaj da radim nekakav neopisivi rizik s namjerom da uzmem disk koji mi je kapacitetom i više nego dovoljan za sistem.
Ako me nešto ne bude islo - neče me iči.... i ako se to desi , vjerujem da če potrošenost diska biti zadnji razlog za tako nešto...

btw , ima ljudi kojima 85kn nešto znači.
Za mene je to 85kn kojih mogu potrošiti na nešto što mi je važnije...