View Single Post
Staro 08.08.2015., 15:54   #1
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
IE8 luduje - prijedlozi

Evo da i ja pitam nešto za slučaj od jučer kod "stranke"

Na kompu je (stari dobri) XP, prijava je bila "IE neće na internet",
dođem i pregledam standardnom baterijom programa, Malwarebytes nađe nešto sitno i uspješno eliminira, onako napamet opalim reset winsock,

vidim da zapravo svi programi uredno izlaze na internet, dodatno je od prije inst. Firefox i radi bez ikakvih problema, pristupa svim stranicama i prikazuje ih u realnom vremenu,
update AV i Malwarebytes - a isto prolazi bez problema,

jedini koji luduje je IE8, nije u stanju otvoriti Google pretraživač (prikaže praznu stranicu ili onu sa greškom "nema pristupa netu"), nebitno jeli "univerzalni" //ncr ili .com ili .hr,
čak mi se čini (sad se ne sjećam) da radi preusmjerenje sa .com na lokalni .hr ali ne prikaže ništa ili error (kako kad),

sasvim slučajno u Favoritima vidim M$ Bing tražilicu, kliknem i puf nju otvori brzo i bez ikakvih problema,
dalje skačem po favoritima za probu, i dalje neke otvori kao od šale, neke polovično sa greškama na stranici a neke "ni čut",

rekoh ovo mi smrdi na DNS - ove i/ili router, za svaki slučaj odradim reboot routera (ZTE), skinem DNSBenchmark > https://www.grc.com/dns/benchmark.htm
ubacim mu sve moguće DNS - ove (sve šta je koristila T-Koma), kasnije dobiješ listu najbržiš i najpouzdanijih DNS - ova,
ispadne 1. jedan od T-Kome .117, 2. onaj pra stari .3, 3. 8.8.8.8 od google,
po ovoj informaciji podesim fiksne mrežne postavke,
to je nešto malo popravilo "stvar" ali problem i dalje ostaje

Za one koji su preletili txt, svi programi uredno izlaze na net, samo IE8 luduje.
E da, odradio sam ono "resetiranje" unutar IE8, Ccleaner je počistio cache i smetje te vrste.

Za sada otpada novi install / reinstall os - a, ako bude nužno / prestane skroz raditi mogu vratiti image star cca 1.5 god.

Savjet tipa koristi FireFox ne igra / ne pomaže jer mora biti IE zbog odr. servisa (porezna i sl.).

Da čujem prijedloge ?
Nikky je offline   Reply With Quote