View Single Post
Staro 27.09.2005., 14:02   #3
gremlin33
just like Registered User
Moj komp

gremlin33's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Talking

Tor neizmjerno ti hvala

Kako je cijela ta mreža u mojoj/našoj zgradi i nema nikakvu komercijalnu svrhu, već nam eto treba dopustiti poneku igru(uopće nemam ideju kako to bu išlo),nešto interneta i share svega i svačega a i nekako smo ograničeni novcima, ispalo je da sam ja sam sve to radio sam.
prvotno su dečki..hmmm dečki (zapravo su to sve ljudi od iznad tridesete) tražili par ponuda po nekim firmama..za kupiti server,licence,hardwer sve to skupa instalirati...ali su se te ponude kretale iznad 15000kn pa do nekih svota za auto kupiti...
igrom slučaja sam ja upal u tu priču nakon toga,i ne budi lijenj probao prvi,drugi - 8,9 sveukupno 12 puta install reinstall...što bi se reklo imam volje i žara al' me strah tog 13puta

Mi se svi logiramo na domenu tipa
DomaDomena.loc
imao sam sreću pa sam sve korisnike stavio da su DomainUser-i (pretpostavljam da je to LowLevel što se prava tiče?)

Svaki korisnik ima svoj profile ujedno i HomeFolder koji je stavljen u jednu posebnu TestGrupu na koju sam dodao Posebnu GroupPolicy koju sam malo konfigurirao (ono što sam znao..ostalo ne dirah)AccountP,malo prčkao po AdminTemplP...etc
Dklem svi oni kad se logiraju idu na domenu,imaju ista prava,Desktop,isti mapirani drive odnosno prostor na serveru...
jedino što mi se dešava da koji put netko od njih prilikom logina dobije poruku da se "profil" ne može učitati pa da će staviti defaultni???
Slažem se da bi mi trebali skupiti i kupiti software,no nećeš se ljutiti ako bi ja malo još postao tu i maltretirao te i isprobavao prije nego..kupimo nešto,što zapravo ?
Mislim nije nam tolka muka i hića...mi zapravo sretni i s ovim što imamo,,no vjerujem da to neće biti dugog vijeka ,,
Internet će doći za koji mjesec tek tak da "imam" vremena za sprčkat još nešto a i otkrit što je taj famozni ISA Server, neznam odkud al' ja sam mislio da winServeri imaju svoj neki proxy i da je to možda jednostvnije za iskonfigurirati..nu veliko je neznanje moje.
E, da što se tiče Antivirusa...
uspjeh ja staviti Nod32 Server Edition..i čak se to updejta na lokalnim mašinama (tu sam se lokalno spajao na internet...tj preko svoga routera)...
pitao bih ja milijun pitanja još..
al idem prvo isprintati tvoje linkove polijepiti ih oko servera,,vidit di se može nać ISA server i probat skužiti kako dalje.
Oni silni hub-ovi eto svatko ko je imao nešto je dao(da se ne kupuje odmah jel'te) pa od tud i takav koncept spajanja
Hvala ti puno