Radi se to tome da kafic vjerovatno ima mrezu na 2.4 GHz, te bi ti bolja opcija bila da yagicu zamjenis nekom grid antenom od 19dBi il 24 dBi ( gridica je "glomaznija" od te Yagice ).
Cisto iz razloga jer je wireless dvosmjerna komunikacija, a predpostavljam da u kaficu imaju default antenu ( mini rubber ducky ) na ruteru. Pa je iz tog razloga bolje stavit jacu antenu kod tebe, da pojacas primljeni signal, te da sibas jaci signal prema ruteru u kaficu.
Kak ti radi veza sad s tom yagicom ?
Kakav ti je ping na 192.168.1.1 ? ( pokreni cmd i upisi: "ping 192.168.1.1 -t" )
Takodjer ako mislis da ces dobiti vecu brzinu na net ako stavis jacu antenu, to ne mora bi pravilo, posto dijelis vezu sa gostima iz kafica, pa ovisis o popunjenosti kafica i broju ljudi koji se spajaju istovremeno. ( Bio sam 2 god spojen na internet tako, slicna situacija kao i tvoja, jedno drvo cerada i staklo su me djelili do rutera, nekih 250m zracne udaljenosti, najveci problem je bio kad bi se gosti nakupili u "spicama", veza je onda bila nikakva na mojem kraju. )